Μπαρτσελόνα – Τσέλσι: Μια πενταετία αήττητη στο Καμπ Νόου

Από τον Μάιο του 2013 έχει να ηττηθεί σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα στο σπίτι της και απόψε υποδέχεται την Τσέλσι στη ρεβάνς του 1-1.
Μπαρτσελόνα – Τσέλσι: Μια πενταετία αήττητη στο Καμπ Νόου

Επαναληπτικός για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας με 1-1 οι ομάδες οδηγούνται στην παράταση.

Τα προγνωστικά μου

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι: Goal/Goal (1.80)

Ανάλυση

Τα χρειάστηκε η Μπάρτσα στον πρώτο αγώνα, αφού έπεσε πάνω σε μια αποφασισμένη αντίπαλο και στο τέλος είχε κι ευχαριστώ που έφυγε με το 1-1. Βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στο 62’, αλλά σαν έχεις Μέσι διάβαινε, με τον Αργεντινό να φέρνει το παιχνίδι σε ισορροπία στο 75’. Ετσι η ομάδα του Βαλβέρδε προκρίνεται απόψε ακόμα και με το σβηστό 0-0. Φυσικά δεν πρόκειται να παίξει γι’ αυτό. Πολύ περισσότερο μέσα στο κατηφορικό Καμπ Νόου, στο οποίο παραμένει αήττητη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2013. Εκτοτε μετράει 22 νίκες και 2 ισοπαλίες. Μάλιστα τα 12 από τα 14 πιο πρόσφατα παιχνίδια της ήταν over. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος καθάρισε τη Μάλαγα με 2-0 εκτός έδρας παίζοντας με αρκετές αλλαγές και χωρίς τον Μέσι, που έγινε για τρίτη φορά πατέρας. Σήμερα ο Αργεντινός επιστρέφει και θα ηγηθεί των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του μαζί με τον Σουάρες στο 4-4-2 του Ερνέστο. Φυσικά δεν υπολογίζεται ο Κουτίνιο, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

 

Η Τσέλσι παίζει αναμφίβολα απόψε το ματς της χρονιάς. Ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Κόντε να βουλώσει τα πάρα πολλά στόματα από μέσα στη σεζόν τον έχο0υν αμφισβητήσει και συνεχίζουν να το κάνουν. Από καθαρή ατυχία δεν κέρδισαν οι Αγγλοι τον πρώτο αγώνα. Ο Γουίλιαν πριν σκοράρει είχε δύο δοκάρια, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Σε έξι επισκέψεις στο Καμπ Νόου μπορεί να μην έχουν νίκη οι φιλοξενούμενοι, αλλά στις πέντε βρήκαν δίχτυα. Νίκη με 2-1 επί της Πάλας στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος. Συνεχίζουν να μάχονται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους ήταν goal/goal και είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Ο Λουίς λείπει καιρό. Δεν αλλάζει ο Ιταλός τεχνικός το 3-4-3, με τον Μοράτα κορυφή και τους Γουίλιαν, Αζάρ να τον στηρίζουν και να προσθέτουν την… έκρηξη που χρειάζεται επιθετικά.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (4-4-2)

Τερ Στέγκεν

Ρομπέρτο

Πικέ

Ουμτιτί

Αλμπα

Παουλίνιο

Ινιέστα

Ράκιτιτς

Μπουσκέτς

Σουάρες

Μέσι

Τσέλσι (3-4-3)

Κουρτουά

Αθπιλικουέτα

Κρίστενσεν

Ρούτνιγκερ

Μόουζες

Μπακαγιόκο

Καντέ

Αλόνσο

Γουίλιαν

Αζάρ

Μοράτα

Εκτίμηση

Ξεκάθαρο φαβορί η Μπαρτσελόνα, όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Η Τσέλσι παίζει όλη τη σεζόν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Κόντε είναι πολύ εγωιστής για να το αφήσει στην τύχη του. Το σίγουρο είναι ότι οι Βρετανοί χρειάζονται απαραιτήτως γκολ για να ελπίζουν και έχω την αίσθηση πως θα το βρουν. Βέβαια, τουλάχιστον ένα παραπάνω θα το φάνε…

Σε ενδιαφέρει