Α’ Γερμανίας: Ταφόπλακα για Αμβούργο

Το παραμύθι της επιβίωσης απόψε λαμβάνει τέλος για το Αμβούργο στην Βρέμη, αφού με ήττα επί της Βέρντερ δεν το σώσει στη συνέχεια ούτε θαύμα.
Α’ Γερμανίας: Ταφόπλακα για Αμβούργο

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της 24ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα. Μάχη επιβίωσης στην Βρέμη με την παράδοση να δείχνει άσο. Ασταμάτητη η Μπάγερν.

Ανάλυση

Αννόβερο – Γκλάντμπαχ

Σταθερά στην πρώτη επτάδα το Αννόβερο, το οποίο απέχει πέντε βαθμούς από την εξάδα. Δεν έχει ιδιαίτερες βλέψεις Ευρώπης, αλλά αν της κάτσει δεν θα πει όχι. Θετικό 1-1 στην έδρα της Κολωνίας. Μόνο μία ήττα στα έξι τελευταία. Πέντε goal/goal σε αυτό το διάστημα. Στις οχτώ τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Γκλάντμπαχ μέτρησε 5 νίκες και 3 ήττες. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Τέσσερις κολλητές χωρίς καν να σκοράρουν με ισάριθμα under και no goal. Δεν κινδυνεύουν, αλλά πλέον δεν πρόκειται να παλέψουν για Ευρώπη με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά. Κόντρα στη Ντόρτμουντ άξιζαν την ισοπαλία, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο τελείωμα των φάσεων και υπέκυψαν στο όριο με 1-0. Σημαντικές οι απουσίες των Βεντ, Ελβέντι και του ηγέτη Ράφαελ. Καθαρό 4-4-2 απόψε με Στιντλ και Μπομπαντίγια στην επίθεση. Θεωρώ δεδομένο ότι η Γκλάντμπαχ κάποια στιγμή θα πρέπει να σπάσει το ρόδι και να επιστρέψει στα γκολ. Ευκαιρία το σημερινό ματς κόντρα σε μία ομάδα που παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο. Πιθανό goal/goal.

 

 

Μπάγερν – Χέρτα

Ασταμάτητη, καταιγιστική και χωρίς αντίπαλο στο πρωτάθλημα η Μπάγερν. Κερδίζει πλέον από συνήθεια. Καθάρισε τη Βόλφσμπουργκ εκτός με ανατροπή 2-1 χωρίς να φορτσάρει. Ακολούθησε το 5-0 επί της Μπεσίκτας στο Τσάμπιονς Λιγκ που μετατρέπει τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος. Καθαρισμένος ο τίτλος. Εφτασε τις 14 κολλητές νίκες σε όελς τις διοργανώσεις. Λείπουν Νόιερ και Χάμες. Θα υπάρξουν 2-3 αλλαγές φρεσκαρίσματος. Με 4-1-4-1 απόψε έχοντας αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον «φονιά» Λεβαντόφσκι. Η Χέρτα ηττήθηκε εντός από τη Μάιντζ με 2-0, σε ένα αποτέλεσμα που αποτελεί ξεκάθαρα πισωγύρισμα. Δεν έχει βάσιμες ελπίδες Ευρώπης. Εξι σερί under και 9 στις 11 φετινές της εξόδους. Λογικά θα ταμπουρωθεί στο Μόναχο απόψε κι όσο αντέξει. Στις επτά τελευταίες επισκέψεις της εκεί υπέστη ισάριθμες ήττες. Απόψε αναμένεται να τις κάνει οχτώ. Προκλητικό το 2.30 του combo άσου και under 3,5 συνυπολογίζοντας τα 1-0, 2-0 και 3-0 της τελευταίας τριετίας στην Αλιάνζ Αρίνα.

Στουτγάρδη – Φρανκφούρτη

Η Στουτγάρδη πέτυχε δύο τεράστιες νίκες παραμονής με 1-0 κόντρα σε Γκλάντμπαχ και Αουγκσμπουργκ. Τρία ματς αήττητη. Ξέφυγε από την ουρά και είναι πιο ήρεμη από δω και πέρα. Τέσσερα σερί under. Τις επτά από τις οχτώ φετινές της νίκες τις έχει πετύχει εντός έδρας όπου γιγαντώνεται. Από τη μέρα πο0υ ανέλαβε ο Κορκούτ μεταμορφώθηκε αγωνιστικά. Εξι διαδοχικά goal/goal μετράει εντός έδρας κόντρα στην Φρανκφούρτη. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν αναμφίβολα την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Παίζουν μπαλάρα. Νέα νίκη επί της Λειψίας με 2-1 και μεγάλη ανατροπή. Τρίτο σερί over. Ονειρεύονται Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκαν με 2-1 της Στουτγάρδης. Λείπει ο Μπόατεγκ στο κέντρο. Δεδομένο το 3-5-2 με Αλέρ και Ρέμπιτς στην επίθεση. Η άγνοια κινδύνου που τους χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με τη δεδομένη δυναμική που αντλεί η Στουτγάρδη από την έδρα της οδηγεί ξεκάθαρα στο αμφίσκορο.

Χοφενχάιμ – Φράιμπουργκ

Η Χοφενχάιμ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο 4-2 επί της Μάιντζ γνωρίζοντας την ήττα από τη Σάλκε με 2-1 εκτός έδρας. Εκτο σερί goal/goal. Τα 4 εξ αυτών συνοδεύτηκαν από over. Παλεύει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δυσκολεύει η κατάσταση με τόσα σκαμπανεβάσματα. Δεν το βάζει κάτω. Μονόδρομος η νίκη απόψε. Λείπει ο Ντεμιρμπάι και ο Τσούμπερ, αλλά επιστρέφουν 3-4 βασικά εργαλεία. Θα επιτεθεί από νωρίς παίζοντας με 3-5-2 και τους Σάλαϊ, Κράμαριτς στην επίθεση. Η Φράιμπουργκ παραμένει μακριά από μπελάδες, αλλά ακόμα δεν είναι άνετη. Βέβαια το 1-0 επί της Βέρντερ είχε διπλό ρόλο. Και τους τρεις βαθμούς πήρε και αύξησε την απόσταση από την ομάδα της Βρέμης. Μόνο μία ήττα στην τελευταία εξάδα αγώνων. Κάκιστη η αγωνιστική της συμπεριφορά εκτός έδρας. Μόνο ένα διπλό σε 11 εξόδους και τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα με 30 γκολ. Λείπει ο βασικότατος μέσος Χέφλερ. Ανώτερη ομάδα η Χοφενχάιμ, παίζει στην έδρα της, αντιμετωπίζει μία σοφτ εκτός αντίπαλο και δύσκολα θα… αυτοκτονήσει. Άσος.

Βέρντερ – Αμβούργο

Μετά από ένα αήττητο σερί τριών αγώνων η Βέρντερ ηττήθηκε με 1-0 από την Φράιμπουργκ σε ένα τελικό επιβίωσης και παρέμεινε για τα καλά μπλεγμένη. Ακόμα έναας τελικός επιβίωσης απόψε και μάλιστα εντός έδρας κόντρα στο Αμβούργο. Μόνο μία φορά κράτησε το μηδέν στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Πέντε goal/goal σε αυτά. Εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια στην Βρέμη κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο με 7 νίκες, 1 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Οι φιλοξενούμενοι δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση πως φέτος θα την βγάλουν καθαρή. Κάθε χρόνιο παίζουν με τη φωτιά και φέτος μάλλον ήρθε η στιγμή να καούν. Ηττα από τη Λεβερκούζεν με 2-1. Κατήφεια στο εσωτερικό της ομάδας, γκρίνια από τον κόσμο και δέκα ματς δίχως νίκη. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον. Αν δεν κερδίσει απόψε λογικά τελειώνουν όλα. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 0-0 με τη Βέρντερ. Θα παίξει με 3-4-3 και τους Γουντ, Χουντ και Κόστιτς στην επίθεση. Η αλήθεια είναι πως με την μπάλα που παίζουν οι δύο ομάδες ο άσος έρχεται σε πρώτο πλάνο. Εφόσον τον βρίσκω στο ολοστρόγγυλο δυάρι δεν μπορώ να τον αγνοήσω. Θα τον επιλέξω λέγοντας κι ευχαριστώ. Ασος.

Σε ενδιαφέρει