Βαλένθια – Ρεάλ: ‘Ματσάρα’ αποδείξεων

Πληγωμένη έρχεται η Ρεάλ στο "Μεστάγια" απέναντι σε μια Βαλένθια που θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.
valencia real

To πιο σημαντικό ματς της ημέρας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι αυτό ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ. Η “βασίλισσα” έρχεται στο “Μεστάγια” πληγωμένη ύστερα από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λεγανές, ενώ οι “νυχτερίδες” ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να αποκλείσουν την Αλαβές στα πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Βαλένθια – Ρεάλ : 1X (2,30)

Aνάλυση

Αρκετή ταλαιπωρία υπέστη μεσοβδόμαδα η Βαλένθια, καθώς χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Αλαβές από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ισπανίας. Η κανονική διάρκεια έληξε με 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι και μετά στα πέναλτι. Εκεί, με ήρωα τον γκολκίπερ Χάουμε που έπιασε δύο εκτελέσεις, οι “νυχτερίδες” πήραν τη πρόκριση με 2-3 στα ημιτελικά, όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Μαρθελίνο προέρχεται από την ήττα με 2-1 από την ουραγό Λας Πάλμας, σε ένα ματς που μάλιστα προηγήθηκε. Στα αγωνιστικά, πρόβλημα έχει στα στόπερ όπου είναι τιμωρημένοι οι Γκάμπριελ Παουλίστα και Ρουμπέν Βέζο και τραυματίας ο Μουρίγιο. Έτσι στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Γκαράι μαζί με τον Κοκλέν αναγκαστικά, όπως είπε και ο ίδιος ο Μαρθελίνο. Τουλάχιστον, επιστρέφει μετά από καιρό ο χαφ Κάρλος Σολέρ.

 

Από το ντροπιαστικό αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λεγανές (1-2) μέσα στο “Μπερναμπέου” προέρχεται η Ρεάλ. Αυτή η ήττα ήρθε να εντείνει τα πράγματα στο σύλλογο, ο οποίος μετά και τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, έχασε ακόμα έναν τίτλο για τη φετινή σεζόν μένοντας ουσιαστικά μόνο με το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα, πάντως, η “βασίλισσα” ξέσπασε πάνω στη Λα Κορούνια την περασμένη αγωνιστική με 7-1, επιστρέφοντας στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο. Η ατυχία δεν άφησε το Ζιντάν, ο οποίος είδε μεσοβδόμαδα τον Σέρχιο Ράμος να επιστρέφει, όμως τραυματίστηκε και μένει πάλι εκτός. Επίσης τραυματίες είναι οι Βαγιέχο και Θεμπάγιας. Στην επίθεση θα βρεθούν ξανά οι Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο.

Πιθανές ενδεκάδες

Βαλένθια (4-4-2)

Νέτο
Μοντόγια
Γκαράι
Κοκλέν
Γκαγιά
Περέιρα
Παρέχο
Κοντογκμπιά
Γκέντες
Ροδρίγο
Σάντι Μίνα

Ρεάλ (4-3-3)

Κέιλορ Νάβας
Καρβαχάλ
Νάτσο
Βαράν
Μαρσέλο
Μόντριτς
Κασεμίρο
Κρόος
Μπέιλ
Μπενζεμά
Κρ. Ρονάλντο

Eκτίμηση

Η Βαλένθια έχει αλλάξει επίπεδο φέτος και παρά την κούραση μπορεί τουλάχιστον να μη χάσει από αυτήν τη Ρεάλ.

Σε ενδιαφέρει