Φούτμπολ Λιγκ: Τοπική μάχη στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο ματς ανάμεσα στον Άρη και τον Απόλλωνα Πόντου στο «Βικελίδης». Σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αποχωρήσεις στον Παναιγιάλειο.
aIqcBBzasXxchDF

Σήμερα διεξάγεται το κυρίως μενού της 10ης αγωνιστικής στη Φούτμπολ Λιγκ, με οριακά ματς σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Ανάλυση

Άρης – Απ. Πόντου

Μεγάλο τοπικό ντέρμπι που αναμένεται να πέσουν κορμιά παρότι θεωρητικά υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ο Άρης βρίσκεται δικαίως στην κορυφή της λίγκας και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στα δύο τελευταία έδειξε να έχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων μένοντας στο 0-0 με ΟΦΗ και Παναιγιάλειο. Λείπουν Νίκιτς και Ανάκογλου. Ο Πλατέλλας παίζει, αφού ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις. Ο Απόλλωνας ποντάρει στην εξαιρετική αμυντική του λειτουργία μετρώντας ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων με ισάριθμα under. Στις 9 αυτές αγωνιστικές έχει φέρει 7 under. Δεδομένη η προσέγγισή του στη σημερινή αναμέτρηση. Προσοχή στα μετόπισθεν ψάχνοντας μια κόντρα που θα τον οδηγήσει στο να κλέψει τη νίκη. Ματς υπομονής που έχει ιδιαιτερότητες και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος στο 1.45. Θα προτιμήσω τα λίγα γκολ σε σαφώς καλύτερες αποδόσεις περιμένοντας επαγγελματική νίκη των γηπεδούχων.

Δόξα Δράμας – Παναιγιάλειος

Τα τρία ματς δίχως νίκη είναι πολλά για την ποιοτική Δόξα, που έχει υψηλές βλέψεις στη σεζόν και σήμερα επιβάλλεται να επιστρέψει στα τρίποντα. Έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα πάντως αντιμετωπίζοντας Παναχαϊκή, Άρη και Κισσαμικό. Αποκτήθηκαν οι Αρναρέλης και Κουσκουνάς. Δύο παίκτες με εμπειρία στην κατηγορία που θα βοηθήσουν σίγουρα. Ο Παναιγιάλειος μπορεί να πήρε το 0-0 από τον Άρη εντός, αλλά ταλανίζεται από σοβαρά εσωτερικά και οικονομικά προβλήματα. Αποχώρησαν κάποιοι παίκτες λόγω οφειλών, ενώ οι υπόλοιποι απείχαν από τις προπονήσεις για τα χρωστούμενα. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να συμπληρώσει 18αδα επιστρατεύτηκαν κάποιοι πιτσιρικάδες. Ο πολύ καλός μέσος Μπρους δεν θα παίξει, αφού η διαφαινόμενη μεταγραφή του αποτελεί δίοδο να μπουν λεφτά στα ταμεία. Υπό αυτές τις συνθήκες το σημερινό ματς στην Δράμα περνάει σε δεύτερη μοίρα και ο άσος είναι λογικό να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Θα τον κυνηγήσω από ημίχρονο.

Πανσερραϊκός – Αναγ. Καρδίτσας

Ξεκάθαρα ομάδα έδρας ο Πανσερραϊκός. Ερχεται από εκτός έδρας ήττες σε Σπάρτη και Κισσαμικό χωρίς να σκοράρει. Τέσσερα σερί no goal. Στο σπίτι του κέρδισε κολλητά Καραϊσκάκη και Βέροια χωρίς να δεχτεί γκολ με 2-0 και 1-0 αντίστοιχα. Κάτι ανάλογο θέλει να κάνει και απόψε. Από τις λίγες ομάδες στην κατηγορία που κινήθηκαν δυναμικά στις μεταγραφές αποκτώντας 4-5 παίκτες που θα βοηθήσουν άμεσα. Η Αναγέννηση από την άλλη έχει πολλά κενά με τον σημερινό της αντίπαλο. Βγάζει μεγάλη ενέργεια εντός, αλλά προβληματίζει έντονα στις εξόδους της. Έκλεισε το 2017 με νίκη επί της Σπάρτης με 1-0. Μόνο ήττες μέχρι τώρα στη σεζόν μακριά από το σπίτι της σε σύνολο πέντε αγώνων για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν έχει νίκη στις Σέρρες την τελευταία 20ετία μετρώντας 4 ήττες και 2 ισοπαλίες. Κλειστό ματς, όπου κάποια στιγμή αναμένεται να βρει ο Πανσερραϊκός το γκολ της νίκης επιβεβαιώνοντας τον άσο και διευρύνοντας την υπέρ του παράδοση.

Σε ενδιαφέρει