Σεβίλλη – Μπέτις: Της έχει πάρει τον αέρα

Σπουδαίο τοπικό ντέρμπι μίσους στο Πιθχουάν ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Μπέτις, με την παράδοση να φωνάζει «άσο».
seville betis

Η σπουδαιότερη αναμέτρηση του σημερινού προγράμματος στη 18η αγωνιστική της Πριμέρα διεξάγεται στη Σεβίλλη ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη συντοπίτισσα, Μπέτις.

Τα προγνωστικά μου

Σεβίλλη – Μπέτις: 1 & Over 1,5 (1.75)

Ανάλυση

Μετά από τέσσερα ματς δίχως τρίποντο σε όλες τις διοργανώσεις η Σεβίλλη μπήκε με το δεξί στο 2018 κερδίζοντας την Κάντιθ στο Κύπελλο με 2-0 εκτός έδρας. Το Κύπελλο δεν την αφήνει παραδοσιακά αδιάφορη, ενώ πρώτος στόχος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μοντέλα αντικατέστησε τον Μπερίσο στον πάγκο. Αήττητοι οι γηπεδούχοι στο σπίτι το9υς φέτος με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Λείπουν Παρέχα και Πιζάρο. Από το 2012 έχει να ηττηθεί ανεξαρτήτως έδρας από την Μπέτις μετρώντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τέσσερις κολλητές νίκες εντός κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο. Δεδομένο το 4-3-3 με Γεντέρ, Νολίτο και Νάβας να αποτελούν τη βασική τριπλέτα στην επίθεση.

Η Μπέτις προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, αφού μετά το εξαιρετικό της ξεκίνημα συμπλήρωσε 4 ήττες στα 5 τελευταία και προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα. Μόνο μία νίκη στα εννιά πιο πρόσφατα ματς. Έντονος προβληματισμός. Βρέθηκε στη 14η θέση. Τέσσερα σερί εκτός έδρας no goal για τους φιλοξενούμενους, που ψάχνουν μετά από καιρό ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο τοπικό ντέρμπι με τη μισητή Σεβίλλη. Εντυπωσιακό το ότι στην τελευταία προπόνηση της ομάδας βρέθηκαν κοντά στους 8.000 οπαδούς. Λείπουν Κάμπελ, Γουαρδάδο, Γκαρθία, Αμάτ και ο πρώτος σκόρερ Σανάμπρια που έχει πετύχει 10 γκολ. Δεν αλλάζει το 4-3-3, το οποίο περισσότερο με 4-5-1 μοιάζει στο χορτάρι. Μπροστά θα αγωνιστούν οι Χοακίν, Λεόν και Τέγιο.

Πιθανές ενδεκάδες

Σεβίλλη   (4-3-3)

Ρίκο

Κορσιά

Κιάερ

Λενγκλέ

Εσκουδέρο

Μπανέγα

Ενζόνζι

Βάσκες

Γεντέρ

Νολίτο

Νάβας

Μπέτις (4-3-3)

Αντάν

Μπαραγκάν

Μαντί

Φεντάλ

Ντουρμίσι

Γουαρδάδο

Γκαρσία

Φαμπιάν

Χοακίν

Λεόν

Τέγιο

Εκτίμηση

Ξεκάθαρος άσος αν κρίνουμε από την έδρα, την ποιότητα και την παράδοση. Έλα, όμως, που στην εξίσωση πρέπει να μπουν και οι ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι με έντονη αντιπαλότητα που μπερδεύουν κάπως την κατάσταση. Επίσης, ο άσος εφόσον έχει κατρακυλήσει στο 1.55 χάνει από μόνος του οποιαδήποτε αξία. Καλή εναλλακτική το σύνολο τερμάτων «2-3» που περικλείει πολλά πιθανά σκορ, όπως το 2-0 ή το 2-1. Προσωπικά θα κολλήσω δίπλα στον άσο το over 1,5 ανεβάζοντας την απόδοση στο 1.75.

Σε ενδιαφέρει