Ροντέ – Λανς

Νίκη και μόνο νίκη θέλει η Λανς κόντρα στη Ροντέ που δεν παίζει στη φυσική της έδρας, ώστε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος της 14ης αγωνιστικής.
rodez lens

Είχε εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Αζαξιό η Ροντέ και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες, αφού ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαιτέρως βαρύς λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης και τελικά ηττήθηκε 1-0. Πολύ σημαντική στιγμή του αγώνα ήταν το χαμένο πέναλτι στο 28’, που δεν της επέτρεψε να μπει μπροστά στο σκορ και μάλιστα την έριξε και ψυχολογικά. Αυτός που τελικά έγραψε την ιστορία του ματς ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Λεβαδειακού, Λάτσι, που στο 56΄ έγραψε το τελικό σκορ. Χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο της Τουλούζ, αφού στο δικό της γίνονται έργα και τα πάει καλά έχοντας τέσσερις νίκες και από μία ισοπαλία και ήττα. Το στυλ της είναι συγκεκριμένο, αφού αφήνει την μπάλα στον αντίπαλο και απλά ψάχνει αντεπιθέσεις. Έχει τρεις σημαντικές απουσίες, αφού εκτός είναι οι Μανάν, Τερτερό και Ανρί, όλοι βασικοί.

Είχε ντέρμπι κορυφής η Λανς την προηγούμενη αγωνιστική, αφού φιλοξένησε τη Λοριάν που επίσης πραγματοποιεί υψηλές πτήσεις και κατάφερε να επικρατήσει 1-0. Ήταν ένα πολύ κλειστό ματς, ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και τελικά κρίθηκε από ένα πέναλτι στο 82’, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε ο Μαουρισιό. Βάσει εικόνας πάντως μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο το αποτέλεσμα. Πολύ σημαντικό τρίποντο, αφού είχαν προκύψει δύο σερί ισοπαλίες με 0-0 και λίγο ήθελε να τριτώσει το κακό, καθώς καλό το μηδέν στην άμυνα, όχι όμως και στην επίθεση. Έστω και με πέναλτι έσπασε τη… μονοτονία. Αυτή τη στιγμή είναι στην πέμπτη θέση, ωστόσο με νίκη θα βρεθεί και πάλι στην κορυφή. Εκτός ο Μαουρισιό με πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή.

Σε ενδιαφέρει