Φενέμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης

Ο περσινός μεγάλος τελικός της Euroleague, φέτος είναι απλά ο μικρός τελικός. Ο τελικός της παρηγοριάς στο Final Four ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ Μαδρίτης.
fener real

Όλες οι ανησυχίες και όλοι οι φόβοι που υπήρχαν από πριν για την περίπτωση της Φενέρ αποδείχθηκαν βάσιμοι. Η απουσία του Ντατόμε και του Λοβέρν (λιγότερο) και η εμφανής ανετοιμότητα των Κάλινιτς, Βέσελι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιλογές, στις δυνάμεις και στην ταχύτητά της κόντρα στη συμπολίτισσα Εφές και τελικά ηττήθηκε πανεύκολα και με πολύ βαρύ σκορ (92-73). Βαρύ σκορ, όχι μόνο για το μπάτζετ και την παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και για το όνομα που κάθεται στην άκρη του πάγκου της. Ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς πάντως, όπως αναμενόταν, δεν θέλησε να ψάξει δικαιολογίες στις απουσίες που είχε η ομάδα του. Πλέον, καλείται να κοιτάξει την επόμενη μέρα, αλλά αυτό αφορά το πρωτάθλημα και όχι τόσο τον μικρό τελικό, που δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θέλει να υποστεί κι άλλη ήττα στο Final Four, ειδικότερα με τον τρόπο που ήρθε η πρώτη.

Έδειχνε να τα έχει όλα μπροστά της. Ο ρυθμός, οι λύσεις, η μορφή του αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όλα έδειχναν ότι θα την οδηγήσουν σε μια μεγάλη πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης την πάτησε σαν πρωτάρα από τους Ρώσους και τελικά ηττήθηκε με το 95-90. Κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού αποτέλεσε το γεγονός ότι εκεί που στην 3η περίοδο πήρε διαφορά 14 πόντων, την έχασε σχετικά γρήγορα και εύκολα, με τους παίκτες του Ιτούδη να παίρνουν… αέρα, ψυχολογία και θάρρος. Αν συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά, το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει εξ ολοκλήρου τον Νάντο Ντε Κολό στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα και ότι ο Σέρχιο Γιουλ ήταν απελπιστικά άστοχος στις προσπάθειες που πήρε (1/10 τρίποντα), τότε έχουμε συμπληρωμένο το παζλ της ήττας. Πρώτος σκόρερ της ήταν ο Κοζέρ με 18 πόντους κι αυτό λέει πολλά, ενώ στάθηκε άτυχη από το ότι ο Ταβάρες χρεώθηκε εύκολα και γρήγορα με 5 φάουλ. Καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της ψυχολογικά και να δώσει μια ωραία παράσταση στο φετινό Final Four, από το οποίο έμεινε εκτός τελικού στις λεπτομέρειες.

Σε ενδιαφέρει