Μπόκα Τζούνιορς – Ατλέτικο Παρανανένσε

Ένα βήμα πριν την πρόκριση στους 16 του Λιμπερταδόρες είναι οι Μπόκα Τζούνιορς και Ατλέτικο Παραναένσε.
boca paranaense

Πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στην Αργεντινή, με την Μπόκα Τζούνιορς να τερματίζει στην τρίτη θέση. Η δύναμή της ήταν η έδρα, στην οποία μετρούσε εννέα νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες σε 12 ματς. Αυτή την περίοδο παίζει στο Κόπα Ντε Λα Σούπερ Λίγκα, που είναι μια διοργάνωση, κάτι σαν Λιγκ Καπ, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Το Σάββατο που μας πέρασε κέρδισε με 6-0 την Αλντοσίβι και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες, τη Βελέζ.

Μοναδική απουσία για σήμερα αυτή του Ρεϊνόσο, ενώ στην επίθεση αναμένεται να παίξει μόνος του ο Μπενεντέτο, με τους Σάρατε, Τέβες και Βίγια. Θυμίζουμε πως η Μπόκα έχει κάνει μόνο μια ήττα στο φετινό Λιμπερταδόρες, με 3-0 από τη σημερινή της αντίπαλο, στη Βραζιλία.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση, βασιζόμενοι στην έδρα τους. Έκαναν το τρία στα τρία μέσα στη Βραζιλία, αλλά μακριά απ΄ το γήπεδό τους, έχουν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Έχασαν 1-0 από την Τολίμα και 3-2 από τη Βέλστερμαν. Με ισοπαλία σήμερα θα εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου, η οποία τους ενδιαφέρει, ώστε να έχουν μια καλή κλήρωση στη συνέχεια.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος Βραζιλίας, έχουν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στους τρεις αγώνες που έδωσαν. Η πρεμιέρα τους ήταν εντυπωσιακή, με το 4-1 επί της Βάσκο Ντα Γκάμα, αλλά ακολούθησε η ήττα από τη Φορταλέζα εκτός και η ισοπαλία με τη Σαπεκοένσε, πάλι εκτός έδρας. Για να πάρει αποτέλεσμα στην Αργεντινή, θα πρέπει να βελτιώσει την εκτός έδρας νοοτροπία της, όπου συνήθως χάνει.

Σε ενδιαφέρει