Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσέ

Η Ζαλγκίρις έκανε το μπρέικ στην Πόλη και τώρα ονειρεύεται φάιναλ φορ. Θα δικαιώσει τον φαβοριτισμό η Φενέρμπαχτσέ;

Η Ζαλγκίρις έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της, για πάνω από 30 λεπτά στην έδρα της Φενέρ και έφτασε να προηγείται με διψήφιο αριθμό πόντων, στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Εκεί, η φούρια της Φενέρμπαχτσέ, αλλά και η διαιτητική “σφαγή”, πήγαν να γυρίσουν το ματς, όμως τελικά η Ζαλγκίρις άντεξε και έκανε το μπρέικ. Επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που λέει οτι όταν μια ομάδα στο Top 8 κερδίζει πολύ εύκολα το πρώτο ματς στην έδρα της, στη συνέχεια την… πατάει.

Η άμυνα που έπαιξε η ομάδα του Σάρας στα πρώτα 35 λεπτά, αλλά και η προσήλωση στην επίθεση, ήταν παροιμιώδης. Στα τελευταία πέντε – έξι λεπτά, πραγματικά η διαιτησία ήταν προκλητικά υπέρ της Φενέρ, με τους παίκτες της Ζαλγκίρις να δέχονται σκληρά φάουλ και να μην σφυρίζονται. Έτσι, λίγο έλειψε να το γυρίσει το ματς η Φενέρ, αλλά οι λεπτομέρειες στο τέλος ήταν υπέρ των Λιθουανών.

Οι Ντέιβις και Γουόλτερς έκαναν ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 13 και 14 πόντους αντίστοιχα. Αλλά από αυτούς το περίμεναν όλοι. Ο “από μηχανής Θεός” ήταν ο Ουλανόβας, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους και πέτυχε και το νικητήριο καλάθι, 23” πριν το τέλος.

Ακόμη τραβάει τα μαλλιά του ο Γκούντουριτς, για το λάθος που έκανε στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς. Γιατί αν δεν πατούσε γραμμή και ευστοχούσε στο τρίποντο που θα σούταρε, τότε από μοιραίος θα γινόταν πρωταγωνιστής και θα μιλάγαμε για τεράστια ανατροπή της Φενέρμπαχτσέ. Ο Ζοτς ήταν έξαλλος με τους παίκτες του, οι οποίοι ξύπνησαν αργά και δεν κατάφεραν να πάρουν το ματς, παρότι πλησίασαν πολύ.

Τώρα, θα πρέπει να εμφανίσουν το καλό τους πρόσωπο, για να πάρουν ένα από τα δύο παιχνίδια στο Κάουνας και να προκριθούν στο φάιναλ φορ. Ο Λουίτζι Ντατόμε ήταν ο καλύτερος παίκτης των Τούρκων στο δεύτερο ματς, με δεκαεπτά πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμη παιχνίδι, με 15 πόντους και έξι ασίστ. Οι Βέσελι και Γκούντουριτς είχαν 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Το πρόβλημα της Φενέρ ήταν ξεκάθαρα οτι υποτίμησε τη Ζαλγκίρις. Δεν περίμενε τόση σκληράδα από τους Λιθουανούς και όταν μπήκε στο ρυθμό του ματς, ήταν πλέον αργά. Τώρα, αν μη τι άλλο, θα περιμένουν πίεση από τους αντιπάλους τους και πρέπει να μπουν σαν “καμικάζι” για να κερδίσουν στο Κάουνας.

Σε ενδιαφέρει