ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Προτελευταία αγωνιστική στην Betshop Basket League και ξεχωρίζει το ντέρμπι, ΑΕΚ - Ολυμπιακός.
aek olympiakos

Η ΑΕΚ λογικά θα τερματίσει στη 2η θέση της κανονικής περιόδου και θα έχει πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις φάσεις των πλέι οφ, πλην του τελικού. Όμως, ακόμη δεν την έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, αφού αν χάσει από Ολυμπιακό και Κολοσσό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και παράλληλα το Περιστέρι κερδίσει το Ρέθυμνο και τον ΠΑΟΚ στα δύο ματς που απομένουν, τότε θα τερματίσει τρίτη. Επομένως, θέλει μια νίκη σε δύο αγωνιστικές για να είναι σίγουρα δεύτερη.

Υπάρχουν φωνές που θέλουν την ΑΕΚ να μην επιθυμεί να είναι 2η, για να αποφύγει τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση των πλέι οφ, αλλά είναι μακριά από την πραγματικότητα, καθώς η φετινή “ένωση” δεν φοβάται τον Ολυμπιακό και παράλληλα, αν η ΑΕΚ κάνει δυο ήττες, μπορεί να μην είναι ούτε καν τρίτη, μπλέκοντας σε τριπλή ισοβαθμία με Περιστέρι και Προμηθέα. Οπότε, δεν υπάρχει θέμα να μην παλέψει το σημερινό ματς η ομάδα του Μπάνκι.

Ο Γιορκ που αποκτήθηκε πρόσφατα θα βοηθήσει σίγουρα την ΑΕΚ στο σκοράρισμα, αλλά “κουβαλάει” έναν μυϊκό τραυματισμό και δεν πρόκειται να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Λογικά προλαβαίνει το ματς ο Θίοντορ, όπως και ο Τσαλμπούρης, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον κόουτς Μπάνκι. Η ήττα από τον Πανιώνιο, αλλά και η συντριβή από τον Παναθηναϊκό έδειξε πως χωρίς τον Θίοντορ και φυσικά χωρίς τον Ματσιούλις, η ΑΕΚ χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της. Ο Γιορκ αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις στα γκαρντ, ενώ αν έρθει τελικά ο Αμερικανός σέντερ που ψάχνει η ομάδα, θα αντικαταστήσει τον Γκρίφιν.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή όγδοος, με οκτώ πόντους να του έχουν αφαιρεθεί. Μάλιστα, έχει και ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Κολοσσό που εκκρεμεί. Ακόμη και αν χάσει από την ομάδα της Ρόδου, θα πάει στους 35 πόντους, ισοβαθμώντας με τον έβδομο Χολαργό, άρα θα είναι έβδομος για ευνοείται στην ισοβαθμία. Αν κάνει το τρία στα τρία στα παιχνίδια που του μένουν, τότε είναι πολύ πιθανό να τελειώσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας, αλλιώς μάλλον θα είναι έβδομος.

Παρά την εικόνα διάλυσης που έχει ο Ολυμπιακός, κατάφερε να κερδίσει πολύ εύκολα τον ΠΑΟΚ. Ο Μπλατ δεν κοίταζε καν στον πάγκο του, για να μην τον πιάσει απογοήτευση. ‘Ετσι, έπαιξε με πέντε παίκτες, τους Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Μάντζαρη και Λεντέι, ενώ ο Πρίντεζης τραυματίστηκε και αποχώρησε. Οι Κολοβέρος και Αγραβάνης πήραν επίσης πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής.

Οι Γουέμπερ και Τουπάν είναι εκτός ομάδας, ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς παραμένουν τραυματίες, ο Πρίντεζης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί ακόμη, οπότε περίπου τα ίδια θα έχουμε και στο ματς με την ΑΕΚ. Πάντως, η επιστροφή του Γουίλιαμς-Γκος από την Αμερική όπου βρέθηκε για την κηδεία της γιαγιάς του και η απόκτηση του Αμερικανού, Τσέρι, δίνουν λύσεις στα γκαρντ για τον Μπλατ.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα έχει στο ένα-δύο τους Τσέρι, Γκος, Μάντζαρη, στο τρία τον Παπανικολάου και κατά συνθήκη τον Βεζένκοφ, στο τέσσερα τους Βεζένκοφ και Αγραβάνη και στο πέντε τους Λεντέι και Μιλουτίνοφ. Μπορεί άραγε να αντέξουν για ακόμη ένα παιχνίδι αυτοί οι έξι – επτά παίκτες να παίξουν πάνω από 25-30 λεπτά;  

Σε ενδιαφέρει