Βιγιαρεάλ – Βαλένθια

Ισπανικός "εμφύλιος" στα προημιτελικά του Europa League.
villareal valencia

Περίεργο το ματς για τη Βιγιαρεάλ σήμερα, καθώς δεν μπορεί να αδιαφορήσει στο ενδεχόμενο να προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League, αλλά δεν είναι δυνατόν και να μην σκέφτεται το πρωτάθλημα Ισπανίας και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση και το 4-4 κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Μπέτις. Μάλιστα, ο Καθόρλα έχασε πέναλτι στο τέλος, γεμίζοντας με απογοήτευση τους “Βαλενθιάνους”. Τώρα πλέον είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και στις επτά αγωνιστικές που απομένουν θα δώσουν τη μάχη κόντρα στις Βαγιεκάνο, Βαγιαδολίδ, Θέλτα, Λεβάντε και Χιρόνα, για να παραμείνουν στην κατηγορία. Θυμίζουμε πως την Κυριακή που μας έρχεται, η Βιγιαρεάλ δίνει πολύ κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τη Χιρόνα.

Στο Europa League, ξεκίνησε από τους ομίλους της διοργάνωσης, όπου τερμάτισε αήττητη, έχοντας κερδίσει όμως μόλις δύο αγώνες (δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες). Αντίπαλοι ήταν οι Ραπίντ Βιέννης, Ρέιντζερς και Σπαρτάκ Μόσχας. Τόσο στους 32, όσο και στους 16, πέτυχε δύο σπουδαίες προκρίσεις. Πρώτα απέκλεισε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 1-1 στην Ισπανία και 0-1 στην Πορτογαλία και στη συνέχεια πέταξε έξω τη Ζενίτ, με 2-1 στην Ισπανία και 1-3 στη Ρωσία.

Εκτός είναι για σήμερα οι Μιγελόν (δεξιός μπακ), Χάουμε Κόστα (αριστερός μπακ), Μάνου Τριγέρος (μέσος), Χάβι Φουέγο (χαφ) και Ντανιέλε Μπονέρα (κεντρικός μπακ). Ο νεαρός τεχνικός της ομάδας, Χάβι Καγιέχα, δηλώνει οτι δεν σκέφτεται τον αγώνα με τη Χιρόνα, αλλά απλά το λέει για να το λέει. Θα κάνει αλλαγές σήμερα, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Μπέτις, και το μυαλό όλων είναι στο ματς του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Βαλένθια έπεσε σε πολύ δύσκολο όμιλο στο Champions League, κόντρα σε Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πάλεψε πολύ, πήρε οκτώ πόντους, αλλά τελικά τερμάτισε τρίτη και συνέχισε στο Europa. Στους 32 της διοργάνωσης απέκλεισε εύκολα τη Σέλτικ, με νίκες μέσα έξω, ενώ στους 16 πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση, κόντρα στην Κράσνονταρ, με 2-1 στην Ισπανία και 1-1 στη Ρωσία.

Στο πρωτάθλημα Ισπανίας είναι έκτη και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά. Έχει ελπίδες ακόμη και για έξοδο στο Champions League, αφού έχει 46 πόντους, έναντι των πενήντα που έχει η τέταρτη, Χιρόνα. Την προσεχή Κυριακή υποδέχεται τη Λεβάντε, αλλά κανείς δεν σκέφτεται το πρωτάθλημα. Όλοι είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο σημερινό ματς. Η ήττα από τη Βαγιεκάνο πριν λίγες μέρες, σταμάτησε ένα αήττητο δεκαεπτά αγώνων.

Τεχνικός της Βαλένθια είναι ο Μαρθελίνιο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του και έφτιαξε το όνομά του, στον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν του άρεσε καθόλου η κλήρωση. Οι Σολέρ, Κοντογκμπιά και Ντομένεκ είναι εκτός για σήμερα. Οι Ροντρίγκο και Γκαμεϊρό θα είναι οι δύο προωθημένοι, δίνοντας ποιότητα και ταχύτητα στην επίθεση των “νυχτερίδων”.

 

Σε ενδιαφέρει