Ρεάλ Μαδρίτης – Εϊμπάρ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Ρεάλ, ύστερ από την πρώτη ήττα στην δεύτερη θητεία του Ζιντάν. Η Εϊμπάρ θα παίξει χωρίς άγχος στη Μαδρίτη.

Η χρονιά είναι χαμένη για τη Ρεάλ, ότι κι αν συμβεί στη συνέχεια. Όμως, το γόητρο της ομάδας και ο ποδοσφαιρικός της εγωισμός, την αναγκάζουν να παίξει για τη δεύτερη θέση, ώστε να βάλει από κάτω την Ατλέτικο Μαδρίτης. Με δεδομένο πως οι “ροχιμπλάνκος” δίνουν δύσκολο αγώνα με την Μπαρτσελόνα και μπορεί να χάσουν βαθμούς, η νίκη επί της Εϊμπάρ, θα βάλει τη “βασίλισσα” ξανά στο κόλπο.

Στο ματς με τη Βαλένθια, φάνηκε η έλλειψη κινήτρου των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι “νυχτερίδες” έπαιξαν με πάθος και η ομάδα του Ζιντάν δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Τώρα αναμένεται να δούμε αν ο Γάλλος τεχνικός θα “χτυπήσει” τα επόμενα ματς με όλες του τις δυνάμεις, ή αν θα δώσει την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά να παίξουν και να του δείξουν αν μπορεί να τους υπολογίζει για την επόμενη σεζόν.

Στα οκτώ από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της Ρεάλ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, μπήκαν πάνω από 2,5 γκολ, ενώ στα τέσσερα τελευταία ματς κόντρα στην Εϊμπάρ, για όλες τις διοργανώσεις, είχαμε επίσης Over 2,5. Στο Μπερναμπέου, η Ρεάλ έχει δέκα νίκες, τέσσερις ήττες και μόλις μία ισοπαλία.

Ο Ζιντάν δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βινίσιους και Μαρσέλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Καρβαχάλ, Κουρτουά και Γιορέντε. Φυσικά, τη θέση του Μαρσέλο θα πάρει ο Ρεγκιλόν, ενώ στην επίθεση θα είναι η τριάδα Μπέιλ, Ίσκο, Μπενζεμά.

Η Εϊμπάρ έχει πέντε πόντους λιγότερους από την 7η θέση της βαθμολογίας, η οποία θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, ενδιάμεσα από αυτήν και την 7η θέση, υπάρχουν οι Μπέτις, Σοσιεδάδ, Μπιλμπάο και Αλαβές, οπότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτήν. Η ζώνη του υποβιβασμού απέχει δέκα πόντους και κανείς στην ομάδα δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται, άσχημα σενάρια.

Οι φιλοξενούμενοι παίζουν αμυντικά στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, γι’ αυτό και έχουν πάρει επτά ισοπαλίες σε δεκατέσσερα ματς. Έχουν κερδίσει μόλις μία φορά. Μακριά από το γήπεδό της, δεν έχει κερδίσει κανένα από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της η Εϊμπάρ.

Οι Αρμπίγια και Πάπε Ντιόπ δεν θα αγωνιστούν σήμερα, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πέδρο Μπίγας. Ο Μαρκ Κουκουρέγια επιστρέφει στην αποστολή και θα είναι στο αριστερό άκρο των χαφ, ενώ δεξί χαφ θα είναι ο Πέδρο Λεόν, ο οποίος επίσης επιστρέφει από τραυματισμό. Ο Εσκαλάντε θα είναι ο αντικαταστάτης του Πάπε Ντιόπ στο κέντρο.

Σε ενδιαφέρει