Σοσιεδάδ – Μπέτις

Δύο ομάδες που "κυνηγάνε" την έξοδο στην Ευρώπη, κοντράρονται στο Ανοέτα.

Μεγάλο ματς στη χώρα των Βάσκων, καθώς σε περίπτωση που η Σοσιεδάδ δεν κερδίσει, τότε σιγά σιγά θα πρέπει να αποχαιρετίσει την ιδέα του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κερδίσει εδώ και ενάμιση μήνα, ενώ στα δύο τελευταία ματς τους έχουν φέρει ισοπαλία 1-1.

Στο πιο πρόσφατο, κόντρα στη Βαγιαδολίδ, παρότι έχαναν μέχρι το 79′, έφυγαν από το γήπεδο με πικρή γεύση για το 1-1. Κι αυτό γιατί στην τελευταία φάση του ματς, έχασαν τεράστια ευκαιρία για το διπλό.

Ο προπονητής της ομάδας, Αλγουαθίλ, τόνισε πως η Σοσιεδάδ έχει ακόμη ελπίδες για την Ευρώπη και οτι η Μπέτις έχει μόνο τρεις πόντους περισσότερους. Εννοώντας πως θα κερδίσει σήμερα και θα την φτάσει.

Οι Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα και Γιανουζάι είναι εκτός για σήμερα, αλλά επιστρέφουν οι Μερίνο, Μορένο και Γιορέντε. Από τότε που ανέλαβε ο Αλγουαθίλ, μόνο η Ατλέτικο έχει κερδίσει στο Ανοέτα σε έξι αγώνες.

Η Μπέτις δεν ήταν καθόλου καλή στη Μαδρίτη, όπου λόγω τύχης πήρε την ισοπαλία 1-1 από τη Βαγιεκάνο. Εκεί που πριν λίγους μήνες διεκδικούσε μια θέση στο Champions League, πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Είναι εμφανές οτι την έχουν επηρεάσει οι αποκλεισμοί σε κύπελλο και europa league, αλλά αν δεν συνέλθει γρήγορα, μια χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά, θα τελειώσει με τραγικό τρόπο. Ο κόσμος και η διοίκηση της ομάδας επιρρίπτουν ευθύνες στον προπονητή, Κίκε Σετιέν, χωρίς πάντως να κινδυνεύει η θέση του προς το παρόν.

Οι Φίρπο και Γκερέρο είναι εκτός αποστολής, αλλά επιστρέφει ο κομβικός για το παιχνίδι της Μπέτις, Μεξικάνος χαφ, Γκουαρδάδο. Με αμυντικούς προσανατολισμούς θα κατέβει η ομάδα της Σεβίλλης σήμερα και τους Κανάλες και Μορόν στην επίθεση.

Σε ενδιαφέρει