Ελβετία – Κόστα Ρίκα: Μονόπλευρο το ενδιαφέρον

Την τύχη στα χέρια της κρατάει η Ελβετία σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αδιάφορη και αποκλεισμένη η Κόστα Ρίκα.
swiss costarica

Πέφτει η αυλαία στον πέμπτο όμιλο με την αναμέτρηση της Ελβετίασ κόντρα στην Κόστα Ρίκα στο Νόβγκοροντ Στάντιουμ της Νίζνι, χωρητικότητας 45.000 θέσεων.

Τα προγνωστικά μου

Ελβετία – Κόστα Ρίκα: Goal/Goal (2.15)

Ανάλυση

Η Ελβετία απέδειξε πως το 1-1 της πρεμιέρας κόντρα στην Βραζιλία μόνο τυχαία υπόθεση δεν ήταν. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους Σέρβους νωρίς στην αναμέτρηση κατάφερε να φέρει τούμπα την κατάσταση χάρη στα γκολ των Τσάκα στο 52’ και Σακίρι στις καθυστερήσεις. Αμφότεροι πανηγύρισαν σχηματίζοντας τον αετό της Αλβανίας από την οποία έχουν καταγωγή και φυσικά έφεραν μπόλικη κουβέντα με αυτή τους την κίνηση. Η ομάδα του Πέτκοβιτς κρατάει την πρόκριση στα δικά της χέρια, αφού παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση με νίκη ή ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να ηττηθεί και η Σερβία από τους Βραζιλιάνους για να περάσει. Με 4-2-3-1 για ακόμα μία φορά και τον Σεφέροβιτς να αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση. Από πίσω θα έρχονται με φόρα οι Εμπολό, Τζεμαϊλι και Σακίρι.

Στο χέρι της Ελβετίας η πρόκριση. Θα καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της Κόστα Ρίκα;

Η Κόστα Ρίκα αδίκησε τον εαυτό της και μοιραία επιστρέφει σπίτι. Ηττα από τη Σερβία με 1-0 την πρώτη αγωνιστική, ήττα από την Βραζιλία με 2-0 τη δεύτερη. Κοίταξε στα μάτια τον Νεϊμάρ και την παρέα του, κρατούσε το 0-0 μέχρι το 91’, αλλά τελικά δέχτηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Αρκετά προβλέψιμη επιθετικά. Θα ψάξει απόψε τουλάχιστον ένα γκολ και γιατί όχι τον πρώτο της βαθμό στη φετινή διοργάνωση για να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι. Εξι no goal στα επτά τελευταία ματς. Ο κόουτς Ραμίρες έχει ακούσει πολλά από κόσμο και δημοσιογράφους, αφού ο πήχης βρισκόταν πιο ψηλά. Θα προβεί σε 2-3 αλλαγές, αλλά δεν προτίθεται να αλλάζει ριζικά την ομάδα. Θα παίξει με το αγαπημένο του 3-4-3 έχοντας τους Βενέγας, Ρουίς και Ουρένια στην επίθεση. Οι ακραίοι Οβιέδο και Γκαμπόα θα οπισθοχωρούν όταν η ομάδα αμύνεται μετατρέποντας το σύστημα σε 5-4-1, αφού το ίδιο θα κάνουν και οι Ρουίς – Βενέγας.

Πιθανές ενδεκάδες

Ελβετία (4-2-3-1)

Σόμερ

Ροντρίγκεζ

Ακάνζι

Σαρ

Λιχστάινερ

Τσάκα

Μπεχράμι

Τζεμαϊλί

Σακίρι

Εμπολό

Σεφέροβιτς

Κόστα Ρίκα (3-4-3)

Νάβας

Σμιθ

Γκονζάλες

Ουάστον

Γκαμπόα

Τεχέδα

Ασοφέιφα

Οβιέδο

Βενέγας

Ρουίς

Ουρένια

Εκτίμηση

Οι Ελβετοί μπορεί να έχουν το κίνητρο, αλλά το ότι βολεύονται με την ισοπαλία με κάνει επιφυλακτικό όσον αφορά τον φθηνό άσο. Στο φινάλε ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα τα βρουν οι δύο ομάδες στο «Χ» αποχωρώντας αγκαλιά από το γήπεδο. Με δεδομένα τα δύο goal/goal των Ελβετών στον όμιλο, αλλά και το ότι περιμένω σαφέστατα πιο επιθετική και απελευθερωμένη την Κόστα Ρίκα θα επιλέξω το αμφίσκορο.

Σε ενδιαφέρει