Δανία – Γαλλία: Συμβιβασμός και χέρι-χέρι στα νοκ άουτ

Ο ένας βαθμός αρκεί σε Δανία και Γαλλία για να τις οδηγήσει μαζί στην επόμενη φάση. Οι Γάλλοι είναι εξασφαλισμένοι και ψάχνουν την πρωτιά. Οι Δανοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.
denmark france

Στο αχανές Λουζνίκι της Μόσχας, 80.000 θέσεων, συγκρούονται απόψε Δανία και Γαλλία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική στον τρίτο όμιλο.

Τα προγνωστικά μου

Δανία – Γαλλία: 2-3 γκολ (2.00)

Ανάλυση

Τα χρειάστηκε κόντρα στην Αυστραλία, αλλά τελικά κράτησε το 1-1 η Δανία και εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια η πρόκριση. Ο Ερικσεν άνοιξε το σκορ, αλλά οι Αυστραλοί ισοφάρισαν και είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες στη συνέχεια για να φέρουν τούμπα την κατάσταση. Φάνηκε να συμβιβάζεται στο τέλος με την ισοπαλία. Λογικό, αφού με ακόμα μία απόψε κόντρα στους Γάλλους εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση. Με νίκη παίρνει την πρωτιά, ενώ σε περίπτωση ήττας και παράλληλα νίκης της Αυστραλίας η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Επιστρέφει ο Κβιστ στη μεσαία γραμμή, αλλά χάνει το ματς ο Πόουλσεν που συμπλήρωσε κάρτες. Μεγάλο πλήγμα. Εξι διαδοχικά under για την ομάδα του Χαράιντε. Με 4-2-3-1 και φουνταριστό τον Γιόρκενσεν.

Για την πρωτιά οι Γάλλοι, για την πρόκριση οι Δανοί. Ποια θα τα καταφέρει; ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Χωρίς κανένα άγχος και με εξασφαλισμένη την πρόκριση θα παραταχθεί απόψε η Γαλλία έχοντας το απόλυτο μετά το 2-1 κόντρα στην Αυστραλία και το 1-0 επί του Περού. Δεν ενθουσίασε με την μπάλα που έπαιξε, αλλά ακόμα κι έτσι πήρε αυτό που ήθελε. Με νίκη ή ισοπαλία κατακτάει την πρώτη θέση. Με ήττα βγαίνει δεύτερη. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ουμτιτί έχει κάποιες ενοχλήσεις και έχασε προπονήσεις. Με δεδομένη την πρόκριση δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του ο Ντεσάμπ. Λογικά θα ξεκινήσει ο Κιμπέμπε. Με 4-2-3-1 κι απόψε, αν στην πράξη θα μετατρέπεται σε ένα πιο επιθετικό 4-3-3. Οι Γκριζμάν, Μ’ Μπαπέ και Ζιρού θα παίξουν στην επίθεση, ενώ ο Ντεμπελέ θα έχει πιο περιφερειακό ρόλο.

Πιθανές ενδεκάδες

Δανία (4-2-3-1)

Σμάιχελ

Κρίστενσεν

Ντάλσγκορντ

Κιέρ

Λάρσεν

Σενέ

Κβιστ

Ερικσεν

Ντιλένι

Σίστο 

Γιόργκενσεν

Γαλλία (4-2-3-1)

Μανταντά

Παβάρ

Κιμπέμπε

Βαράν

Σιντιμπέ

Καντέ

Ματουιντί

Ντεμπελέ

Μ’ Μπαέ

Γκριζμάν

Ζιρού

Εκτίμηση

Η λογική λέει πως οι δύο ομάδες θα συμβιβαστούν με μια ισοπαλία και θα βρεθούν… αγκαλιά στην επόμενη φάση. Βέβαια υπάρχουν πολλοί παράγοντες που με αποτρέπουν. Αρχικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστούν οι ανώτεροι Γάλλοι. Εν συνεχεία αν μαθαίνουν για παράδειγμα ότι η Αυστραλία χάνει στο άλλο ματς οι Δανοί μπορεί να χαλαρώσουν. Σβηστό 0-0 δεν βλέπω πάντως με την σύνθεση που σκέφτεται να κατεβάσει του «τρικολόρ» ο Ντεσάμπ. Θα οδηγηθώ στη μέση λύση του 2-3 γκολ περιμένοντας ένα ματς κάπου στο 1-1 με 1-2.

Σε ενδιαφέρει