Λατινική υπόθεση στη Φορταλέζα

WORLDCUP MATCHES DL Brazil Colombia

Στη Δυτική άκρη του Ατλαντικού, και το “Εστάντιο Καστελάο” αναμετρόνται Βραζιλία και Κολομβία, που διεκδικούν με σχεδόν ισάριθμες πιθανότητες μια θέση στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε στις 8 του μηνός.

Η “σελεσάο” μπορεί να αντιμετωπίζεται από τους bookmakers σαν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης λόγω της φανέλας, της μεταξύ τους ακλόνητης παράδοσης και κυρίως λόγω έδρας, ωστόσο θα ήταν πολύ αφελές από τον οποιονδήποτε να ξεγράψει έτσι εύκολα την Κολομβία.

Οι Βραζιλιάνοι μπορεί να έχουν το πάνω χέρι στους μεταξύ τους αγώνες (15 νίκες, 8 ισοπαλίες και 2 ήττες) καθώς επίσης και τη δύναμη της έδρας, ένεκα του ότι έχει δώσει ήδη έναν από τους 4 αγώνες της στο γήπεδο της Φορταλέζα, ωστόσο οι 2 ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπες σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ σε αυτό το γήπεδο η ομάδα του Σκολάρι δεν έχει να επιδείξει μονάχα μια “λευκή” ισοπαλία, κι αυτή κόντρα στο Μεξικό για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου.

Ο “Φελιπάο” προβληματίζεται ιδιαίτερα με την κατάρτιση της ενδεκάδας (στο σύνηθες πια 4-2-3-1), και έτσι οι απουσίες των Γκουστάβο και Μαρσέλο (αμφίβολος) μπερδέυουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση Μάξγουελ και Παουλίνιο είναι ετοιμοπόλεμοι, κάτι που συμβαίνει και με το Γουίλαν ο οποίος ενδέχεται να αντικαταστήσει το μέχρι στιγμής επιθετικά “λίγο” Φρέντ ή ακόμα και το Χούλκ.

Σε αντίθεση πάντως με τη Βραζιλία, ο Χοσέ Πέκερμαν δείχνει πιο σταθερός στις προτιμήσεις του, και πώς να μην είναι άλλωστε. Η ομάδα του εάν διέθετε και την καλύτερη επίθεση του τουρνουά (βρίσκεται 2η πίσω από την Ολλανδία με 1 γκολ διαφορά) θα ήταν σε όλους τους πίνακες των στατιστικών πρώτη! Θέλετε καλύτερη διαφορά τερμάτων (11-2); Απόλυτο νικών (4/4); Μήπως πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης (Χάμες Ροντρίγκεζ με 5 γκολ); Παντού στη κορυφή!

Είναι λογικό λοιπόν, ο Αργεντινός τεχνικός να μην έχει παρά μόνο έναν ενδοιασμό. Να ξεκινήσει με 4-4-2 ή μήπως με 4-5-1 και πιο σφιχτή μεσαία γραμμή (με τον Ιμπάρμπο αντί του Μαρτίνεζ); Όλες οι απορίες μας θα λυθούν σε λίγες μόνο ώρες. Πάντως, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πληρέστερη ομάδα από την Κολομβία. Οι «καφετέρος» διαθέτουν με βεβαιότητα το πιο μεστό σύνολο (σε όλες τις γραμμές) από οπουδήποτε άλλη ομάδα και σίγουρα εάν δεν έπεφταν πάνω στη διοργανώτρια (που τυγχάνει να είναι η Βραζιλία), πολλοί θα στοιχημάτιζαν ακόμα και για τη παρουσία της στον τελικό!

Μένει να δούμε λοιπόν, εάν ο Χοσε Πέκερμαν θα καταφέρει να κάνει επιτέλους το βήμα παραπάνω με την ομάδα του ή αν θα αποκλειστεί ξανά σε προημιτελικό, όπως συνέβη το 2006 από τη Γερμανία (στα πέναλτι), κοουτσάροντας όμως την Αργεντινή…

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Βραζιλία: Σέζαρ – Άλβεζ, Λουίζ, Σίλβα, Μαρσέλο (ή Μάξγουελ), Παουλίνιο, Φερναντίνιο , Χουλκ (ή Γουίλιαν), Όσκαρ, Νεϊμάρ, Φρεντ (ή Χουλκ)

Κολομβία: Οσπίνα – Ζούνιγκα, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο ,Κουδράδο, Αγκιλάρ, Σάντσεζ, Ροντρίγκεζ, Μαρτίνεζ (ή Ιμπάρμπο), Γκουτιέρεζ

Σε ενδιαφέρει