Αποτελέσματα ΛΟΤΤΟ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 | Κλήρωση 2.308

  • 47
  • 18
  • 29
  • 15
  • 4
  • 1
  • 20

Το ΛΟΤΤΟ είναι ένα από τα πιο παλιά και δημοφιλή παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να επισκέπτεται ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ για τα παίξει κάποιο από τα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού, το ΛΟΤΤΟ βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των παικτών. Η πρώτη του κλήρωση πάει αρκετά πίσω στις 5 Δεκεμβρίου του 1990. Οι ανάγκες για εξέλιξη και ανανέωση του ενδιαφέροντος από την πλευρά των παικτών υποχρέωσαν τον ΟΠΑΠ να αναμορφώσει το παιχνίδι. Έτσι τον Ιανουάριο του 2009 προσθέτοντας μία ακόμα κατηγορία κερδών και επιπλέον να προκαθορίσει τα κέρδη για τις κατηγορίες 5+1, 4 και 3. Τα αποτελέσματα ΛΟΤΤΟ μεταδίδονται τηλεοπτικά με τις κληρώσεις να πραγματοποιούνται ζωντανά.

Σκοπός του παιχνιδιού

Είναι γεγονός πως το ΛΟΤΤΟ βασίζεται αποκλειστικά στην τύχη. Είναι ένα παιχνίδι κλήρωσης και τα νούμερα που προκύπτουν στα αποτελέσματα ΛΟΤΤΟ δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν από κάποιο μαθηματικό πρότυπο. Η εμφάνιση των αριθμών που προκύπτουν σε κάθε κλήρωση δεν έχει να κάνει με τη συχνότητα που αυτά εμφανίζονται στην κληρωτίδα. Μην κυνηγάτε αριθμούς επειδή άργησαν να εμφανιστούν ή εμφανίζονται αρκετά συχνά. Δεν μπορεί να σας εγγυηθεί κανένας ότι θα εμφανιστούν στα επόμενα αποτελέσματα.

Σε κάθε κλήρωση προκύπτουν 6 τυχεροί αριθμοί. Για να είσαι ο μεγάλος τυχερός στα αποτελέσματα ΛΟΤΤΟ θα πρέπει να έχεις προβλέψει σωστά και τους 6 αριθμούς στην κύρια κατηγορία. Τότε είσαι ο υπερτυχερός εξάρης και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει μέσα σε δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κέρδη και για τυχερούς στις υπόλοιπες κατηγορίες. Νικητές είναι και αυτοί που θα καταφέρουν να προβλέψουν 5,  4 και 3 νούμερα από τα 6 της κλήρωσης. Εδώ φυσικά τα κέρδη είναι προκαθορισμένα και σαφώς λιγότερα. Το 2009 όπως προαναφέραμε στο ΛΟΤΤΟ προστέθηκε μία ακόμα κατηγορία. Στην ουσία διενεργείται μία ακόμα κλήρωση ενός αριθμού από το 1-10. Αν το πετύχει αυτός που έχει πιάσει 5 νούμερα στο αρχικό κουπόνι είναι ο νικητής της κατηγορίας 5+1.  Αναλυτικά οι κατηγορίες που κερδίζουν στο ΛΟΤΤΟ.

Κατηγορία Επιτυχιών Σωστές Προβλέψεις Κέρδος ανά Επιτυχία
I 6 (*)
II 5+1 50.000€
III 5 1.500€
IV 4 30€
V 3 1,5€

Κανόνες, αποτελέσματα ΛΟΤΤΟ

Ο τρόπος με τον οποίο συμπληρώνεις το κουπόνι του ΛΟΤΤΟ είναι απλοϊκός, γεγονός που κάνει το παιχνίδι προσιτό σε παίκτες κάθε ηλικίας. Στο πρώτο πεδίο επιλέγεις τουλάχιστον 6 αριθμούς από το 1 μέχρι και το 49. Τα 6 νούμερα αποτελούν τη μία στήλη του παιχνιδιού η οποία έχει κόστος 0,50€. ‘Όσα περισσότερα νούμερα προσθέτεις τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος του δελτίου σου. Φυσικά θα έχεις περισσότερες πιθανότητες οι αριθμοί σου να περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα ΛΟΤΤΟ . Στο κουπόνι υπάρχει άλλο ένα πεδίο όπου επιλέγεις έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 10 και από εκεί προκύπτει το τυχερό νούμερο για την κατηγορία 5+1.

lotto

Υπάρχουν κάποια πεδία στο δελτίο που αφορούν μελλοντικές κληρώσεις και τον διαγωνισμό ΠΡΟΤΟ που συνοδεύει τις βασικές κληρώσεις του ΛΟΤΤΟ. Είναι προαιρετικές επιλογές και συμπληρώνονται αν και εφόσον έχεις διάθεση να ποντάρεις κάποια έξτρα χρήματα σε επιμέρους παιχνίδια.

Διανομή κερδών

Οι παίκτες που θα προβλέψουν σωστά τα 6 νούμερα της κλήρωσης θα μοιραστούν το 20,37% των ακαθάριστων εσόδων που θα συγκεντρωθούν. Από εκεί και πέρα τα κέρδη είναι προκαθορισμένα ανά κατηγορία όπως τα περιγράψαμε παραπάνω. Στην κατηγορία 5+1 ο νικητής εξασφαλίζει 50.000 € στα αποτελέσματ ΛΟΤΤΟ. Με 5 σωστές προβλέψεις κερδίζεις 1500 €, με 4 σωστές προβλέψεις 30 € και τέλος με 3 σωστές προβλέψεις 1,5 €. Αν και εφόσον δεν υπάρχει παίκτης που θα προβλέψει και τα 6 νούμερα της κλήρωσης τότε έχουμε Τζάκποτ. Τα χρήματα που δεν μοιράστηκαν προστίθενται σε αυτά της επόμενης κλήρωσης ανεβάζοντας κατακόρυφα το ενδιαφέρον του παιχνιδιού.

Όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια κληρώσεων του ΟΠΑΠ δεν χωράνε συστήματα και στρατηγικές. Εδώ το αποτελέσματα ΛΟΤΤΟ είναι καθαρά θέμα τύχης και τα χρήματα που μοιράζονται αρκετά για να αλλάξουν μια και καλή τη ζωή σου.