Οι ‘αναπαυμένοι’ και οι ‘ρεαλιστές’ οπαδοί της ΑΕΚ

Άλλοι αρκέστηκαν στην καλή εμφάνιση, παρά τον αποκλεισμό και άλλοι δεν αρκούνται στην καλή προσπάθεια, ήθελαν πρόκριση
aekdinamo

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να προκριθεί, έφερε 0-0 με την Δυναμό στο Κίεβο,ι αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ και έφερε μία… ευφορία στους οπαδούς της. Δικαιολογημένα. Ήταν άτυχη, ο Μασούντ έχασε γκολ από αυτά που θέλει προσπάθεια για να χαθούν κι έτσι, επήλθε ο αποκλεισμός. Άδικος; Πέρα για πέρα.
Η ΑΕΚ, ωστόσο, έχασε την πρόκριση στην Αθήνα κι όχι στο Κίεβο, με το 1-1 του ΟΑΚΑ. Τότε, σύσσωμος ο Τύπος έσπευσε να την… αποθεώσει, επειδή έφερε αποτέλεσμα που καθιστούσε φαβορί την Δυναμό κι ότι την Ένωση. Ο ίδιος Τύπος, πάλι την αποθεώνει. Κι ας αποκλείστηκε!
Βεβαίως κι η ατυχία είναι μέσα στο ποδόσφαιρο κι η ΑΕΚ είχε μπόλικη στο παιχνίδι του «Ολιμπίνσκι». Όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε την πικρία αρκετών οπαδών της ΑΕΚ για τον αποκλεισμό. Είναι μία μερίδα οπαδών, που σκέφτεται σούπερ ρεαλιστικά και ισχυρίζεται ότι ένας αποκλεισμός είναι πάντα ένας αποκλεισμός.
Δεν μπορώ να ψέξω κανέναν από τους… δυο οπαδούς της ΑΕΚ. Ούτε αυτόν που έβγαινε στα ραδιόφωνα και ποστάριζε στα social media ότι είναι αναπαυμένος από τον αποκλεισμό, γιατί η ομάδα του έπαιξε καλά, ούτε, όμως και τον απέναντι, που δεν του φτάνει που έπαιξε καλά, αλλά ήθελε την πρόκριση.
Το θέμα είναι πως αντιλαμβάνεται ο καθένας οπαδός την ομάδα του. Αφού αρκείται κάποιος με τον αποκλεισμό, αφού η ομάδα του έπαιξε καλά, με γεια του, με χαρά του. Αφού δεν αρκείται ο άλλος με την καλή εμφάνιση και ήθελε πάση θυσία πρόκριση, επίσης με γεια του, με χαρά του. Ποιο είναι το ζητούμενο; Το εξής: Αν η ΑΕΚ παίξει καλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αλλά χάσει τον τίτλο, όπως την πρόκριση στο Κίεβο, τι σκέψεις και συναισθήματα θα γεννήσει;
Όσοι οπαδοί της Ένωσης αρκέστηκαν στην καλή εμφάνιση στο Κίεβο, παρά τον αποκλεισμό, το έκαναν μόνο και μόνο με πιλότο την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί η ατυχία, να παίξει καλά η ομάδα τους και να χάσει το πρωτάθλημα.
Αν όμως, αυτό συμβεί, θα είναι η δεύτερη φορά που θα παίζει καλά, αλλά θα βγαίνει εκτός στόχου. Και τότε, θα δικαιωθούν οι «απέναντι», που θα συνεχίζουν να σκέφτονται ρεαλιστικά, ότι ένας αποκλεισμός είναι πάντα ένας αποκλεισμός…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com