Δύο καυτά ματς στο Λονδίνο

hi res dcfebbcfbeedf crop north

Η Premier League συνεχίζεται σήμερα έπειτα από τη διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων. Η Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή και για την ώρα επιβεβαιώνει τη φήμη του φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου (η απόδοση για κατάκτηση του τίτλου από τους “μπλε” έχει κατρακυλήσει στο 1,80), ενώ η πολλά υποσχόμενη Γιουνάιτεντ δεν έχει καν γευτεί τη νίκη.

Στις 14:45 η αγωνιστική ξεκινάει με ντέρμπι, καθώς η Άρσεναλ φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Σίτι στο Έμιρεϊτς. Οι “κανονιέρηδες”είναι μεν αήττητοι στις τρεις πρώτες αγωνιστικές αλλά έχουν μόνο μια νίκη στην πρεμιέρα και παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα στην αμυντική γραμμή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν δεχτεί γκολ σε όλα ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από λάθη στο κέντρο της άμυνας. Στην έδρα της Λέστερ προηγήθηκαν από νωρίς με το τέρμα του Σάντσες, αλλά ισοφαρίστηκαν μέσα σε δύο λέπτα κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Ο Βενγκέρ σκέφτεται ακόμη και να ξεκινήσει τον Γουέλμπεκ, που αποκτήθηκε από τη Γιουνάιτεντ έναντι 20 εκατομμυρίων Ευρώ,  κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Σίγουρα εκτός είναι οι Γουόλκοτ και Ζιρού, ενώ είναι αμφίβολος ο Ράμσεϊ. Η Σίτι αν και ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν με δύο νίκες, ανάμεσα στις οποίες το επιβλητικό 3-1 επί της Λίβερπουλ, γεύτηκε την ψυχρολουσία χάνοντας μέσα στην έδρα της από τη Στόουκ με 0-1. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είδε την ομάδα του να μην μπορεί να σκοράρει, παρόλο που είχε το πάνω χέρι σε όλο το ματς. Το γκολ του Ντιούφ στο 58′ ήταν αρκετό για να στείλει τους περσινούς πρωταθλητές στο καναβάτσο. Σημαντική (αλλά όχι βέβαια αναντικατάστατη μ’ αυτό το ρόστερ) η απουσία του πολύ φορμαρισμένου Γιόβετιτς. Εκτός επίσης και ο Φερνάντο, ενώ αμφίβολος είναι ο Ζαμπαλέτα. Πιστεύω πολύ στη φετινή Άρσεναλ και το 3,06 έχει μεγάλη αξία, όπως και οποιαδήποτε απόδοση πάνω από 2,85 στον άσο, τον οποίο και θα επιλέξω.

Ακόμη ένα ντέρμπι διεξάγεται στο Λονδίνο στις 17:00. Και δεν είναι άλλο από το Τσέλσι – Σουόνσι. Δεν θα μιλούσαμε για ντέρμπι σε διαφορετική περίπτωση αλλά οι Ουαλοί συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τη σημερινή τους αντίπαλο μετά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα και το τρία στα τρία. Η Τσέλσι ήταν καταιγιστική απέναντι στην Έβερτον σημειώνοντας έξι γκολ (δύο στο πρώτο ημίχρονο και τέσσερα στην επανάληψη). Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στα “ζαχαρωτά”, που σκόραραν τρεις φορές για το τελικό 3-6! Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι υποχρεώσεις των “μπλε” στο Champions League και πιθανόν ο Μουρίνιο να επιδιώξει rotation σε παίχτες που επιβαρύνθηκαν με τις εθνικές τους ομάδες. Αμφίβολα είναι δύο από τα στελέχη της εντεκάδας, Ντιέγκο Κόστα και Αζάρ. Ο “Ισπανός” φορ έχει πετύχει ήδη τέσσερα γκολ με τη νέα του ομάδα και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρώτος σκόρερ της Premier φέτος. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο πληρώνει με 3,25. Κατά τα άλλα ο Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Οι φίλοι της Σουόνσι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν. Ανάμεσα στις τρεις νίκες της συμπεριλαμβάνεται και το 1-2 μέσα στο Ολντ Τράφορντ επί της Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν επίσης εντυπωσιακή, καθώς επικράτησε με 3-0 με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρόμιτς. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ντάιερ που βρήκε δίχτυα δύο φορές. Μοναδικές απουσίες αυτές των Μπρίτον και Εμνές. Πιστεύω πως η Τσέλσι θα καθαρίσει χωρίς να δεχτεί γκολ. Το n/g 1,73 η βασική μου επιλογή.

Καθόλου εύκολο ματς δεν θα έχει η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με αντίπαλο την Άστον Βίλα στις 19:30. Οι “κόκκινοι” παρόλο που έχασαν με κάτω τα χέρια από τη Μάντσεστερ Σίτι, επέστρεψαν στις νίκες και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Επέβαλαν τον ρυθμό τους στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν απέναντι στην Τότεναμ και τη διέλυσαν με 3-0 μετατρέποντας το ντέρμπι σε περίπατο. Έτσι, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έφτασε τους έξι βαθμούς και φιλοδοξεί να πιάσει τριάδα μετά το πέρας της αγωνιστικής. Ο Ιρλανδός τεχνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πιο αξιόπιστου επιθετικού του, Ντάνιελ Στάριτζ. Επομένως είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μάριο Μπαλοτέλι θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Επίσης εκτός οι Σκρτελ, Τζόνσον και Τσαν. Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει και η Άστον Βίλα, που μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία. Οι “χωριάτες” προέρχονται από τη νίκη με 2-1 επί της Χαλ, στην οποία σκόραραν από το πρώτο ημίχρονο οι Αγκμπολαγχόρ και Βάιμαν. Στο μοναδικό τους ματς εκτός έδρας είχαν κερδίσει με 0-1 τη Στόουκ στην πρεμιέρα. Σήμερα σαφώς, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Δεν υπολογίζονται οι Μπεντέκε και Κότζακ. Θα μείνω μακριά από κάθε σημείο γιατί η Λίβερπουλ προς το παρόν μου εμπνέει μια αστάθεια. Τη θεωρώ ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο ταυτόχρονα. Κοινώς, no bet.

Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια: Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι, Σαουθάμπτον – Νιουκάστλ, Στόουκ – Λέστερ, Σάντερλαντ – Τότεναμ και Γουέστ Μπρόμιτς – Έβερτον.

Σε ενδιαφέρει