Basket League: Ψάχνει την άτυπη ρεβάνς χωρίς Πρίντεζη

Οι ήττες του πρώτου γύρου και του τελικού Κυπέλλου από την ΑΕΚ έχουν πληγώσει τον εγωισμό του Ολυμπιακού, που ψάχνει απόψε τη ρεβάνς,
Basket League: Ψάχνει την άτυπη ρεβάνς χωρίς Πρίντεζη

Με τις αναμετρήσεις Προμηθέας – Ρέθυμνο και Ολυμπιακός – ΑΕΚ συνεχίζεται η 21η αγωνιστική της Basket League.

Ανάλυση

Προμηθέας – Ρέθυμνο

Επαιξε στα ίσα τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 68-64 ο Προμηθέας και έχασε την ευκαιρία να μπει δυναμικά στη μάχη της τετράδας. Τουλάχιστον τα πλέι οφ είναι σίγουρα, αλλά ψάχνει ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα. Μεταμορφώνεται στην Πάτρα και απόψε η νίκη είναι μονόδρομος. Ψάχνει γκαρντ ενόψει των πλέι οφ, κάτι που δείχνει ότι τα όνειρά του δεν σταματάνε εδώ. Το Ρέθυμνο χαμογέλασε κόντρα στον Φάρο επικρατώντας με 91-84. Οι Αμερικανοί για πολλοστή φορά έκαναν τη διαφορά. Επτά παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό τρίποντων, ενώ έκαναν ρεκόρ συλλόγου έξω από την γραμμή των 6.75 με 22 εύστοχα. Περιμένω ένα πολύ όμορφο παιχνίδι απόψε στην Πάτρα. Οι γηπεδούχοι σκοράρουν σταθερά στην έδρα τους πάνω από 80 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι αρέσκονται στο να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο. Ξεκάθαρη επιλογή το over.

 

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Επαιξε πιο χαλαρά και χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση στη Μάλαγα ο Ολυμπιακός χάνοντας στην παράταση με 87-85. Δέχτηκε σουτ στη λήξη, κάτι που δεν συνηθίσει. Παραδοσιακά βγάζει καλές άμυνες στο φινάλε των οριακών αγώνων. Πλήρωσε και την απουσία του Πρίντεζη. Ο υπαρχηγός θα λείψει και απόψε, όπως και ο Παπανικολάου. Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την άτυπη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από την ΑΕΚ. Ακολουθεί το ματς με τη Ζαλγκίρις για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Η Ένωση πέτυχε τεράστια νίκη επί του Στρασβούργου μεσοβδόμαδα και βλέπει ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη ήρθε με 78-69 και πέρασε από πολλά κύματα. Αρχικά προηγήθηκε με 15 πόντους διαφορά στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά μέσα από την εξαντλητική άμυνα και την ώθηση του κόσμου που γέμισε το ΟΑΚΑ έφτασε στο +9. Ακολουθεί η ρεβάνς στη Γαλλία και περισσότερο το μυαλό των παικτών βρίσκεται σε αυτή. Το δίδυμο Χάρις και Πάντερ κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ. Στον πρώτο γύρο κέρδισε τον Ολυμπιακό με 66-62. Σίγουρα ο εγωισμός των παικτών και του Σφαιρόπουλου τους δίνει ένα έξτρα αβαντάζ για τη νίκη. Πρώτη μου σκέψη ήταν ο άσος μέχρι που είδα το χάντικαπ των 12,5 πόντων και έκανα πίσω. Επειδή οι δύο ομάδες δεν έχουν το παραμικρό άγχος θα επιλέξω το over 152,5 περιμένοντας κυρίως από τον Ολυμπιακό να κινηθεί πάνω από τους 80.

Σε ενδιαφέρει