Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια

Αν η Ατλέτικο χάσει σήμερα το πρωτάθλημα τελειώνει και μαθηματικά. Η Βαλένθια δεν κάνει τέτοιους υπολογισμούς και πάει για το διπλό στη Μαδρίτη.
atletico valencia

Ο Σιμεόνε προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του οτι δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά πρώτα πρέπει να πείσει τον εαυτό του. Μια αποτυχημένη χρονιά τελειώνει για τους Μαδριλένους, οι οποίοι δεν θα πάρουν τίποτα φέτος και το μόνο παρήγορο γι’ αυτούς, είναι πως τουλάχιστον φαίνεται πως θα περάσουν τη Ρεάλ στη βαθμολογία της Primera Division.

Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για την Ατλέτικο, καθώς ο Σιμεόνε καλείται να φτιάξει την ομάδα της επόμενης δεκαετίας. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι οι Λούκας, Γκοδίν και Φελίπε Λουίς, παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στη Μαδρίτη. Η ανανέωση του συμβολαίου του Όμπλακ είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού γύρω από αυτόν θα ξεκινήσει να χτίζει ο Τσόλο.

Η Ατλέτικο έχει μόλις μία ήττα σε 16 ματς στην έδρα της, ενώ μετράει 13 νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι Ντιέγκο Κόστα, Λούκας και Χιμένες θα είναι εκτός, αλλά επιστρέφουν οι Γκριζμάν και Σάβιτς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν κιόλας. Δίπλα στον Γάλλο επιθετικό θα είναι ο Μοράτα, με τους Κόκε και Λεμάρ να παίζουν στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Η Βαλένθια βρίσκεται στην 5η θέση με 52 πόντους, όσους ακριβώς έχει και η 6η Σεβίλλη. Στόχος της είναι να “πιάσει” την 4η Χετάφε, η οποία έχει 54 πόντους. Θυμίζουμε πως η 4η θέση δίνει εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου Champions League. Μακριά από το γήπεδό τους, οι “νυχτερίδες” έχουν χάσει μόνο τέσσερα ματς σε δεκαέξι αγώνες. Έχουν ακόμη έξι νίκες και έξι ισοπαλίες.

Από τα τελευταία 22 επίσημα παιχνίδια της σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, έχει 13 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Γι’ αυτό έχει φτάσει στους τέσσερις του Europa League, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ο Γκουέδες ήταν εξαιρετικός στο πιο πρόσφατο ματς κόντρα στη Μπέτις και με δύο ωραία σουτ, έδωσε το τρίποντο στη Βαλένθια.

Ο Μαρθελίνο ρωτήθηκε για το αν η Ατλέτικο θα είναι αδιάφορη σήμερα και απάντησε οτι η ομάδα του Σιμεόνε δεν είναι αδιάφορη ούτε στα φιλικά. Μάλιστα, τόνισε οτι η Ατλέτικο είναι η χειρότερη αντίπαλος που θα μπορούσαν να έχουν σε αυτή τη φάση. Οι Ροντρίγκο, Πιτσίνι, Κοντογκμπιά και Τσερίσεφ δεν θα παίξουν σήμερα. Μιλάμε για πολύ σημαντικές απουσίες, καθώς θα μπορούσαν και οι τέσσερις να είναι βασικοί.

Ας δούμε το πρόγραμμα της Βαλένθια στις επόμενες αγωνιστικές. Θα παίξει κατά σειρά με τις: Εϊμπάρ (εντός), Ουέσκα (εκτός), Αλαβές (εντός) και Βαγιαδολίδ (εκτός). Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως τουλάχιστον, βατό.

Σε ενδιαφέρει