Άρχισε ο ‘πόλεμος’, θα δούμε πράματα και θάματα…

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: το παιχνίδι ‘παίζεται’, πλέον περισσότερο εκτός γηπέδου
savvidis marinakis

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Ολότελα πολιτικό. Διότι ο γηπεδούχος Μαρινάκης και ο φιλοξενούμενος Σαββίδης είναι μιντιάρχες, άρα, αμιγώς πολιτικά πρόσωπα. Δυο ημέρες πριν από το ματς στο «Καραϊσκάκης», ενεφανίσθη είδηση στο διαδίκτυο, ότι οσονούπω θα έχουμε εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο, «για μία υπόθεση που συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τι κάνει «νιάου – νιάου στα κεραμίδια». Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η είδηση – που δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι δεν είναι αληθινή – βγαίνει παραμονή του αγώνα, καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι το «παιχνίδι» παίζεται χωρίς όρια. Όπως, ακριβώς, γίνεται στο πολιτικό πεδίο, δηλαδή.

Αυτή η είδηση δημιούργησε ένα «κλίμα» εν όψει του αγώνα στο Φάληρο. Αυτό ήταν και το ζητούμενο, δηλαδή. Να δημιουργηθεί ένα «κλίμα αβεβαιότητας» στον Ολυμπιακό. Ξέρετε, ο ψυχολογικός πόλεμος προηγείται του… κανονικού και στο τέλος, κερδίζει αυτός που τον χρησιμοποιεί καλύτερα.

Ένα τέτοιο δημοσίευμα, που εκπορεύεται από συγκεκριμένη πηγή, έχει στόχο την αποσταθεροποίηση του αντιπάλου, να υπάρξει έλλειψη συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Διότι πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα στην υπόθεση – τίτλος. Μία ήττα του Ολυμπιακού μπορεί να σημάνει ένα πρόωρο «αντίο» στο πρωτάθλημα.

Μπορεί το δημοσίευμα να μην αναφέρει ποια δικαστική υπόθεση που ταλάνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει… εξέλιξη και, μάλιστα, σοβαρή μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για την «εγκληματική οργάνωση» και το «Κοριόπολις».

Να ξέρετε κάτι: Σε τέτοιες αντιπαραθέσεις μεταξύ οικονομικών κολοσσών, που εμπλέκονται και στο ποδόσφαιρο, ο καθένας είναι συλλέκτης στοιχείων εις βάρος του άλλου. Από κάθε πηγή. Όλα αυτά τα στοιχεία επιλέγει να τα βγάλει στη δημοσιότητα την κατάλληλη στιγμή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δυο «κολοσσοί» έχουν δικά τους μίντια. Καταλαβαινόμαστε, νομίζω.

Μαντεύω ότι την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν θα δούμε πράματα και θάματα να συμβαίνουν κι ότι αυτό το δημοσίευμα ήταν μόνο η αρχή. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλα. Ποιο, δε, θα είναι το «θύμα» όλων αυτών που συμβαίνουν και που θα συμβούν στο άμεσο μέλλον; Οι οπαδοί, φυσικά.

Θ’ αναγκαστούν, οι οπαδοί να συσπειρωθούν γύρω από τους προέδρους των ομάδων τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν ο «δικός τους» έχει δίκαιο ή άδικο. Πλέον, στην Ελλάδα, ουδείς ενδιαφέρεται για το δίκαιο και το άδικο, διότι δεν έχει πειστεί ότι η χώρα είναι κράτος δικαίου. Άρα, «νόμος είναι το δίκαιο του προέδρου»…

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com