Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ : Η προϊστορία του ντέρμπι

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ :  Η προϊστορία του ντέρμπι

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να τεθούν αντιμέτωποι σήμερα (03/04) για τα playoff της Super League στη «Λεωφόρο». Οι δύο ομάδες στην κανονική περίοδο τερμάτισαν στην 5η (42β.) και στη 2η θέση (53β.) αντίστοιχα. Στην Betmasters θεωρούμε αναγκαία την πληροφόρηση για την προϊστορία τέτοιων μεγάλων ντέρμπι. Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση, οι μεγάλες ιστορικές ομάδες στα ντέρμπι καταθέτουν ψυχή και για λόγους γοήτρου.

 

Τα παιχνίδια στην Αθήνα

Όταν πρόκειται για τέτοιες ιστορικές ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, η προϊστορία τους είναι πολύ πλούσια. Ετσι, εστιάζουμε μόνο στα παιχνίδια Α’ Εθνικής (μετέπειτα Super League) όπου γηπεδούχος ήταν ο Παναθηναϊκός. Αφορούν τις αναμετρήσεις από τη σεζόν 1959/60 έως σήμερα. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για 73η φορά στην έδρα του Παναθηναϊκού. Μέχρι στιγμής η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ του Τριφυλλιού με 46 νίκες. Ισοπαλία σημειώθηκε σε 17 αναμετρήσεις ενώ ο ΠΑΟΚ έφυγε 9 φορές νικητής από την Αθήνα.

 

Κάνε κλικ και δες αποδόσεις για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 

 

Οι πρόσφατες αναμετρήσεις

Καμιά φορά εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα όταν περιορίσουμε το χρονικό ορίζοντα στο πιο πρόσφατο παρελθόν. ‘Ετσι υπολογίζοντας τα ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ από το 2008 και μετά έχουμε: Σε σύνολο 14 το «τριφύλλι» νίκησε στις 9, ο «Δικέφαλος του Βορρά» στις 4 ενώ σε μία αναμέτρηση δεν αναδείχθηκε νικητής. Πρέπει όμως να αναφέρουμε το σημαντικό γεγονός οτι από τις 4 νίκες του ΠΑΟΚ στην έδρα του σημερινού του αντιπάλου, οι 3 έχουν σημειωθεί στα 5 τελευταία παιχνίδια.

Συμπέρασμα

Οι αριθμοί στη μακρόχρονη ιστορία των ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ κλίνουν αναμφίβολα προς τη μεριά των αποψινών γηπεδούχων. Θα ήταν όμως παράλειψη να μην τονίσουμε το γεγονός οτι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μια αντιστροφή της τάσης υπέρ του ΠΑΟΚ.
Εμεις στην Betmasters δίνουμε τη σημασία που πρέπει στους αριθμούς, μα πάνω απ’όλα ανυπομονούμε να απολαύσουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι!

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι |

Σε ενδιαφέρει