Προγνωστικά Σούπερ Λιγκ 2

Ανανεωμένη και με άλλο αέρα έρχεται φέτος η Super League 2, η οποία με το νέο σύστημα διεξαγωγής της μας προετοιμάζει για μεγάλες συγκινήσεις.

Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, υπέστη ολική αναδιάρθρωση και φέτος ντεμπουτάρει με το όνομα Super League 2. Μέχρι πέρσι ονομαζόταν Football League, ενώ οι παλιότεροι την αποκαλούν ακόμα με το πρώτο της όνομα, Β’ Εθνική. Φυσικά οι αλλαγές φέτος δεν περιορίστηκαν μόνο στο όνομα του πρωταθλήματος, καθώς μειώθηκε και ο αριθμός των ομάδων από 16 σε 12, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Ακόμα μία σημαντική αλλαγή είναι η υποχρεωτική χρησιμοποίηση τουλάχιστον 3 Ελλήνων ποδοσφαιριστών (με ελληνική διαβατήριο ή δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες) σε όλο το 90λεπτο. Επίσης έχουμε αλλαγές και στους ξένους παίκτες καθώς πλέον επιτρέπονται 3 ξένοι κοινοτικοί (από την ΕΕ) και 5 μη κοινοτικοί στο ρόστερ κάθε ομάδας.

Κάποια στιγμή υπήρξε σοβαρό θέμα με τα χρήματα των τηλεοπτικών συμβολαίων, όμως όπως φαίνεται το θέμα διευθετήθηκε και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους σιγά σιγά.

Η δομή

Όπως προανέφερα οι αλλαγές είναι πολλές τόσο στη δομή όσο και στο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων. Οι ομάδες μειώθηκαν από 16 σε 12 και οι 22 αγωνιστικές υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν περίπου τον ερχόμενο Μάρτιο. Στη συνέχεια, οι 6 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα δημιουργήσουν ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών. Η 1η ομάδα των playoffs του πρωταθλήματος που θα πάρει την απευθείας άνοδο στη Super League 1, ενώ η 2η θα αγωνιστεί στα μπαράζ κόντρα στην 13η ομάδα της Super League 1.

Το ίδιο βέβαια θα έχουμε και για τον υποβιβασμό. Οι υπόλοιπες 6 ομάδες της κατηγορίας θα κάνουν ένα μίνι πρωτάθλημα επίσης 10 αγωνιστικών. Εδώ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβάζονται κατευθείαν στην Football League.

Οι ομάδες

Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας
Α.Ο. Κέρκυρα
Απόλλων Λάρισας
Απόλλων Πόντου
Απόλλων Σμύρνης
Δόξα Δράμας
Εργοτέλης
Λεβαδειακός
ΠΑΕ Χανιά
Παναχαϊκή
ΠΑΣ Γιάννινα
Πλατανιάς