Γιατί να παίζουμε στοίχημα στο ίντερνετ;

15 Φεβ 201715:03Στοιχηματική Θεωρία

Internet_betting

Πλέον, μου φαίνεται δύσκολο ένας σοβαρός παίκτης στοιχήματος να αρκεστεί στο να παίζει στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Είμαστε σε μια εποχή που το στοίχημα στο διαδίκτυο είναι καλύτερο, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Γενικά, όποιος πάει να παίξει στοίχημα στο πρακτορείο, πρέπει να είναι πάρα πολύ εύστοχος στις επιλογές του για να κερδίσει, κυρίως λόγω της τεράστιας γκανιότας του ΠΑΜΕ Στοίχημα, αλλά και γιατί οι επιλογές που του προσφέρονται είναι πάρα πολύ λίγες σε σχέση με αυτές των bookmakers του ίντερνετ.

Ακούω πάρα πολλούς να λένε: "Έλα μωρέ εγώ τρία ευρώ παίζω κάθε μέρα, που να ανοίγω λογαριασμούς τώρα... Πάω στο πρακτορείο και τα δίνω εκεί και είμαι ήσυχος". Ε, λοιπόν τους απαντάω οτι, καλύτερα αυτά τα 3 ευρώ, αφού τα επενδύουν, να το κάνουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους.  

Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ τον ΟΠΑΠ και την τακτική του, αφού είναι μια εταιρεία και αυτό που την νοιάζει είναι το κέρδος. Άλλωστε για να τα λέμε όλα, ο ΟΠΑΠ έχει κι άλλα πρόσθετα βάρη σε σχέση με τις εταιρίες του ίντερνετ (όπως η προμήθεια των πρακτόρων), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.  Μπορώ να καταλάβω και τους παίκτες που πάνε στο πρακτορείο και για βόλτα, για να πούνε και κάνα δυο κουβέντες με τους φίλους τους.

Γιατί λοιπόν πρέπει να παίζουμε στοίχημα στο ίντερνετ;

Ασφάλεια:

Η ασφάλεια των συναλλαγών στις εταιρείες του διαδικτύου είναι πλέον απολύτως ελεγχόμενη, οπότε καταρρίπτεται το βασικότερο επιχείρημα αυτών που ήθελαν να παίζουν στα πρακτορεία. Τα προσωπικά δεδομένα των παικτών είναι απόρρητα και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, γι' αυτό και πήραν άδεια από το ελληνικό κράτος. Φυσικά κι εμείς ως παίκτες πρέπει να κάνουμε αυτά που είναι απαραίτητα, για να είμαστε εντάξει. Δηλαδή την συχνή αλλαγή των κωδικών μας και φυσικά να παίζουμε από τα προσωπικά μας μέσα, δηλαδή τον υπολογιστή, το τάμπλετ και το κινητό μας και όχι από ίντερνετ καφέ, από τον χώρο εργασίας μας ή από συσκευές τρίτων γενικά.

Ποιότητα:

Η διαφορά των εταιρειών στοιχήματος του διαδικτύου σε σχέση με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιλογών στοιχήματος, είναι τεράστια. Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις ότι ακριβώς ψάχνεις και να κάνεις και σύγκριση μεταξύ πολλών bookmakers για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι μπορείς να παίξεις ό,τι ώρα θέλεις από το σπίτι του και από οποιοδήποτε μέρος βρίσκεσαι (μέσω κινητού ή tablet). Δεν είναι μόνο η πληθώρα των επιλογών που δεν υπάρχει στα πρακτορεία, αλλά και το οτι στο ίντερνετ μπορούμε να παίξουμε μονά αποδεκτά (στον ΟΠΑΠ λίγα είναι τα παιχνίδια του κουπονιού που προσφέρονται μονά). Εδώ δυσκολευόμαστε να πάμε ταμείο με τα μονά, σκέψου τι γίνεται με τις δυάδες και τις τριάδες. Επίσης και πρακτικά, η ζωή μας γίνεται πιο εύκολη στο διαδίκτυο, αφού μπορούμε να παίξουμε όσα κουπόνια θέλουμε με ένα κλικ, ενώ στο πρακτορείο θα πρέπει να συμπληρώνουμε ξεχωριστά δελτία.

Γκανιότα:

Μιλάμε για τεράστιες διαφορές στη γκανιότα του ΟΠΑΠ με αυτήν των εταιρειών του διαδικτύου. Το περιθώριο κέρδος του παίκτη είναι 3 και τέσσερις φορές μικρότερο στα πρακτορεία της ελληνικής εταιρείας, από ότι στο ίντερνετ. Η γκανιότα στον ΟΠΑΠ κινείται σταθερά πάνω από το 10% και φτάνει πολλές φορές μέχρι και το 15 ή 17%. Στο ίντερνετ σπάνια ξεπερνάει το 8% και στις περισσότερες των περιπτώσεων την βρίσκουμε από 4-6%. Μάλιστα, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι εταιρείες βγάζουν προσφορές σε συγκεκριμένους αγώνες, χωρίς γκανιότα! Οι αποδόσεις λοιπόν είναι πολύ καλύτερες στις νόμιμες εταιρείες του εξωτερικού.

Live Betting (Ζωντανό στοίχημα):

Το μεγαλύτερο μέρος των παικτών του ιντερνετικού στοιχήματος παίζει ζωντανό στοίχημα. Κάτι που φυσικά και δεν μπορεί να κάνει στο πρακτορείο, χωρίς τουλάχιστον να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Άλλωστε, στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όταν παίζεις ένα παιχνίδι στο live, δεν μπορείς να ξέρεις την αλλαγή των αποδόσεων ανά πάσα στιγμή και όταν εκτυπώνεται το δελτίου σου, παρατηρείς αλλαγές στις αποδόσεις που είχες καταρχήν επιλέξει. Στοιχήματα όπως επόμενο γκολ, επόμενο κόρνερ, στοίχημα για το λεπτό του επόμενου γκολ, μπορούν να παιχτούν μόνο στο διαδίκτυο.

Live streaming:

Πολλές είναι οι ιντερνετικές εταιρείες που προσφέρουν τους αγώνες μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μέσω live streaming. Σκεφτείτε πόσο βοηθάει να μπορείς να βλέπεις όλους τους αγώνες που παίζεις και να προχωράς σε διορθωτικές κινήσεις ή να βρίσκεις στοιχηματικές ευκαιρίες, μέσω του live betting.

Χρόνος αποπληρωμής:

Ένα ακόμη βασικό επιχείρημα αυτών που παίζουν στο διαδίκτυο είναι οτι παίρνουν τα λεφτά που κερδίζουν στο χέρι. Καταρχήν να πούμε οτι πολλές φορές έχουμε ακούσει περιστατικά από πράκτορες που δεν έχουν μετρητά για να πληρώσουν άμεσα τον παίκτη και του ζητούν ευγενικά να περάσει άλλη μέρα. Επίσης, όσον αφορά τα μεγάλα ποσά, θα πρέπει να πας στα γραφεία του ΟΠΑΠ για να πληρωθείς. Και γενικά, το θέμα αυτό μου θυμίζει τις σπασμένες επιταγές. Δηλαδή κάποιος έχει πάρει επιταγή για δύο μήνες μετά, αλλά χρειάζεται τα χρήματα άμεσα. Πάει λοιπόν στην τράπεζα και "σπάει" την επιταγή, παίρνει δηλαδή άμεσα, πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έπαιρνε μετά από δύο μήνες. Οι συναλλαγές με τις εταιρείες στο διαδίκτυο ολοκληρώνονται μέσα σε 2-3 εργάσιμες μέρες και σίγουρα αξίζει την έστω και μικρή αναμονή. Άλλωστε, υπάρχουν τρόποι για άμεση ανάληψη (σε λιγες ώρες) των χρημάτων στον λογαριασμό (όπως με Skrill).