Εκλογές στη Γαλλία: Γκραν φαβόρα ο Μακρόν

24 Μαρ 201712:19Ειδήσεις

Macron_lepen

Μια μεγάλη ανατροπή διαφαίνεται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία (23/4/2017). Η Μαρί Λεπέν, υποψήφια της ακροδεξιάς, ήταν το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει στον πρώτο γύρο, παρότι στο δεύτερο, κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο, δεν θα κέρδιζε.

Όμως, ο Μακρόν φαίνεται πως θα είναι ο εκλεκτός των Γάλλων για τον προεδικό θώκο και τη θέση του Φρανσουά Ολάντ. Η νίκη του πλέον πληρώνει με μόλις 1,45, έναντι 4,00 της Λεπέν.

Στην τρίτη θέση έρχεται ο νεοφιλελεύθερος Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος εμφανιζόταν ως φαβορί για τη θέση του προέδρου πριν μερικούς μήνες, αλλά το σκάνδαλο με την αργομισθία της πρώην συζύγου του, τον έχει φέρει σε δεινή θέση. Μάλιστα, πιέστηκε πολύ να παραιτηθεί και να κατέβει άλλος στη θέση του, όμως δεν τα παράτησε. Η νίκη του πληρώνει επί 7,00.

Το αποτελέσμα των εκλογών στη Γαλλία μπορεί να κρίνει και το μέλλον της Ευρωζώνης, αφού αν βγει η Λεπέν, τότε θα προσκαλέσει δημοψήφισμα για έξοδο από το Ευρώ ή ακόμη και από την Ε.Ε. Αντίθετα, οι άλλοι δύο είναι φιλοευρωπαϊστές.

Εκλογές στη Γαλλία - Παίξε νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)