'Αν φάτε τέσσερα γκολ, τη... βάψατε'

30 Ιουν 201601:08Απίστευτα

Ο ηγέτης του Ζαΐρ, είχε απειλήσει τους παίκτες της εθνικής του πριν το παιχνίδι με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1974!
Zaire

Το Ζαΐρ (έχει μετονομαστεί σε Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) ήταν η μεγάλη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 που διεξήχθη Δυτική Γερμανία, καθώς έγινε η πρώτη εθνική ομάδα από την Αφρική που προκρίθηκε στην τελική φάση! Τι και αν ωστόσο οι προσδοκίες δεν ήταν υψηλές, οι ποδοσφαιριστές του Ζαΐρ έπαιζαν με μια έξτρα πίεση… Την ίδια τους τη ζωή! Ο ηγέτης της χώρας Moμπούτου Σέκε Σέκο είχε ενημερώσει τους παίκτες, μέσω της ένοπλης φρουράς του, ότι σε περίπτωση που ηττηθούν με τέσσερα ή περισσότερα γκολ από τη «σελεσάο» στο τελευταίο αδιάφορο ματς του ομίλου, θα είχαν ολέθριες συνέπειες!

Το μήνυμα έγινε απολύτως σαφές από τους ποδοσφαιριστές και μάλλον περισσότερο από τον αμυντικό Μουέπου Ιλούνγκα, ο οποίος με το σκορ στο 3-0 (Ζαϊρζίνιο 12΄, Ριβελίνο 66΄, Βαλντομίρο 79΄) και τους Βραζιλιάνους να έχουν κερδίσει φάουλ σε ένα επικίνδυνο σημείο, λίγο πριν ο Ζαϊρζίνιο «οπλίσει»… αυτομόλησε από το τείχος, κλωτσώντας τη στημένη μπάλα μακριά!

Ο σχολιαστής ίσα που πρόλαβε να συγκρατήσει τα γέλια του, ωστόσο ο Ιλούνγκα ο οποίος την... έβγαλε καθαρή με μόλις μία κίτρινη, γέλασε τελευταίος, διασφαλίζοντας με το ένστικτο επιβίωσης του πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα επέστρεφαν στο Ζαΐρ, αν όχι ακριβώς με ψηλά το κεφάλι, αλλά με το... κεφάλι στη θέση του!